AutoRai

Nissan X-TRAIL vernieuwd: 2WD-uitvoering

(22-4-2005)
Dankzij de komst van een 2WD-uitvoering kan Nissan de X-TRAIL binnenkort leveren vanaf ⬠26.995,-(2.0 Comfort 2WD). Daarnaast heeft de fabrikant het succesvolle model gewijzigd door de uitrusting van een groot aantal uitvoeringen te vergroten en een nieuwe kleur te introduceren.
Deze maand start de verkoop van de vernieuwde editie, die op zijn beurt een grote bijdrage zal leveren aan de reputatie van Nissan als groeiend SUV-merk.

De X-TRAIL met voorwielaandrijving is exact tien procent voordeliger dan de uitvoering met 4WD. Met zijn prijs vanaf ⬠26.995,- maakt de SUV een ongewoon sterke entree in de zakelijke middenklasse. Kopers krijgen alle typische X-TRAIL-kwaliteiten zoals een robuuste uitstraling, ruimte, comfort en veiligheid tegen een zeer scherpe prijs. Voor de doelgroep is de X-TRAIL 2WD daardoor een perfect alternatief voor de versie met vierwielaandrijving.

Dvd-navigatiesysteem
Verder krijgt de succesvolle X-TRAIL (vorig jaar 1.094 verkocht op geel kenteken) ook een riantere uitrusting. De Elegance heeft nu standaard een geavanceerd dvd-navigatiesysteem met TMC. Ook ESP, xenonverlichting en lichtmetalen 17-inchvelgen zijn standaard evenals cruise control. Alle extraâs zijn in de klasse van de X-TRAIL allerminst gemeengoed, waarmee Nissans populaire SUV een unieke plaats in zijn segment inneemt. Minstens zo bijzonder: de Elegance-uitvoering is er vanaf ⬠38.995,-. De vele extraâs hebben de prijs met slechts ⬠355,- doen stijgen.

Op alle andere uitvoeringen met 2.5-benzinemotor en de 2.2 dCi-turbodieselmotor is elektronische cruise control standaard. De X-TRAIL 2.5 Sport Outdoor en 2.2 dCi Sport Outdoor hebben voortaan standaard ESP aan boord. Op het kleurenfront heeft Nissan ervoor gekozen de kleur Green te vervangen door een kleur met een subtiele zakelijke uitstraling, namelijk Grayish Blue.

De nieuwe X-TRAIL 2WD en de vernieuwde 4WD-versie staan vanaf april in de Nissan-showrooms.