Politie Zuid-Holland-Zuid

22/4 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

22-04-2005 - Persberichten district I

SHAMPOODIEF
DORDRECHT Donderdagmiddag 21 april is een 29-jarige shampoodief aangehouden. De man had op 8 april jl. een aanzienlijke hoeveelheid shampoo weggenomen bij een drogist aan het Van Oldebarneveltplein. Van deze diefstal waren beeldopnamen gemaakt. Agenten herkenden hierop de verdachte en signaleerden de verdachte. Toen agenten de man donderdagmiddag op het Stationsplein zagen lopen, hebben zij de man direct aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

AANHOUDING INBREKER
ZWIJNDRECHT Donderdag 21 april is een 23-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Grote Beerstraat op 5 april jl. De daders werden toen overlopen door de bewoner en gingen er zonder buit vandoor. Een 37-jarige Rotterdamse veelpleger kon toen na een achtervolging aangehouden worden, zijn mededader wist toen te ontkomen. Donderdag 21 april is zijn vermoedelijke mededader alsnog aangehouden. De 23-jarige is inmiddels in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Donderdag 21 april is een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vrouw. De vrouw deed aangifte bij de politie van de mishandelingen die reeds enkele weken aan de gang waren. Deze mishandelingen vonden plaats in de echtelijke woning aan de Jacob Marisstraat. De verdachte is in verzekering gesteld. Naast het onderzoek naar de mishandelingen, doet de politie ook onderzoek naar de status van de man, die mogelijk illegaal in Nederland verblijft.

SLACHTOFFER AUTOBRAND OVERLEDEN
DORDRECHT Het slachtoffer van de autobrand aan de Merwedestraat op 21 april jl. , een 90-jarige man uit Dordrecht, is vrijdagmorgen 22 april aan zijn verwondingen bezweken. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van de autobrand. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor getuigen en mensen die eerste hulp verleend hebben.

TEVEEL GEDRONKEN: RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Vrijdagochtend 22 april is een 35-jarige man uit Dordrecht op de Troelstraweg aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat en een aanrijding veroorzaakt had en doorgereden was. Een getuige van deze aanrijding belde de politie die de man kort daarna kon aanhouden. De man bleek 880 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.
DORDRECHT Vrijdagochtend 22 april is een 33-jarige vrouw uit Dordrecht haar rijbewijs kwijtgeraakt omdat zij op de Groene Zoom betrapt werd met teveel drank op. De automobiliste werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en blies ver boven de streep. Hierop werd de vrouw aangehouden. Zij bleek 760 ug/l in haar bloed te hebben. Zij moest haar rijbewijs inleveren en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

CONTROLE
DORDRECHT Donderdag 21 april is een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij zich had onttrokken aan een controle op de Jozef Isrealstraat. De auto waarin de man als passagier meereed, werd staande gehouden door surveillerende agenten voor een controle. De 25-jarige nam direct de benen en kon in de Jongkindstraat aangehouden worden. Hier bleek ook waarom hij er zo hard vandoor ging: hij bleek in het bezit van een vuurwapen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

BEKNELD NA AANRIJDING
DORDRECHT Vrijdagochtend 22 april is een 32-jarige man uit Dordrecht gewond geraakt toen hij op de Crayensteynstraat met zijn auto in botsing kwam met een veegauto. Het slachtoffer reed richting de provinciale weg en kwam net na een bocht in botsing met de veegauto die in tegengestelde richting aan het vegen was. De 32-jarige raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd worden. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval. Het verkeer heeft tot ver na de ochtendspits last gehad van de wegafsluiting ten gevolge van het ongeval.