Politie Limburg-Noord

Politie arresteert verdachte na uitzending opsporingsprogramma De Gouden Tip
Datum: 22-04-2005
Tijd bericht: 10:35
Plaats: Roermond
De politie heeft een 23-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van diefstal met geweld bij een winkel aan de Faunasingel op 19 januari 2005. De verdachte meldde zich afgelopen week zelf bij de politie nadat het misdrijf was behandeld in het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1-televisie.

Na het misdrijf is de politie direct gestart met een onderzoek en gebruikte daarbij onder andere het opsporingsprogramma om deze zaak op te lossen. Na de uitzending van 15 maart kreeg de politie diverse tips waarin concrete namen werden genoemd. Uiteindelijk heeft de verdachte zich vrijdag 15 april zelf bij de politie gemeld. Hij werd ingesloten, is in bewaring gesteld en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Op 19 januari kwam de verdachte rond 8:20 uur bij de kassa om af te rekenen. Na de opening van de kassalade deed de man een greep in de kassa. Hij graaide, nam een bedrag van meerdere tientallen euro's mee en wist te vluchten in de richting van de Florasingel. Een getuige probeerde de man te achtervolgen. Buiten de winkel maakte de dader een stekende beweging naar de getuige waardoor deze een snee in zijn arm opliep.