Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 22-04-2005

Fietser gewond bij aanrijding
EMMEN Een 11-jarige jongen uit Emmen raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op het Valkenveld. Een 28-jarige man uit Emmer Compascuum reed met zijn personenauto van de parkeerplaats bij de huisartsenpost, maar zag daarbij de fietser over het hoofd. De fietser botste met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto. Hij is met beenletsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. (BPS 05-133388)

Politie houdt alcomobilist aan
BEILEN De politie heeft donderdagavond een 27-jarige man uit Assen aangehouden op de Paltz wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 750 ugl. (= ongeveer 1.7 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij werd met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur naar huis gezonden. (BPS 05-133481)

Politie houdt hardrijder aan
RUINEN De politie heeft donderdagmiddag op de N375 een 52-jarige man uit Meppel aangehouden wegens het overtreden van de maximum snelheid. De verdachte reed, na correctie, 143 km/uur en daarmee 63 km/uur te hard. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-133405)

Politie houdt winkeldieven aan
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou woensdagmiddag bij een supermarkt aan de Griendtsveenweg drie flessen port hebben weggenomen. Donderdagmiddag zou hij bij dezelfde winkel vier flessen bessenjenever hebben gestolen. De man is aangehouden en verhoord op het bureau. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd. (BPS 05-133410)

ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag een 18-jarige winkeldief uit Groningen aangehouden wegens het stelen van twee paar schoenen ter waarde van 35,90 bij een winkel aan het Koopmansplein. Hij kreeg een winkelontzegging uitgereikt en een proces-verbaal. (BPS 05-133422)

Politie houdt man aan op verdenking van vernieling en bedreiging ZUIDLAREN Agenten hebben donderdagavond een 38-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De man had kort daarvoor in een woning behoorlijke schade aangericht en een ruit vernield. Bovendien heeft hij in een andere woning een 80-jarige man bedreigd. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. (BPS 05-133435)

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld ASSEN Agenten hebben donderdagavond een 49-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man heeft, onder invloed van alcohol, vernielingen in zijn woning gepleegd en zijn vrouw bedreigd. Zijn vrouw deed aangifte bij de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek.
(BPS 05-133486)

Agenten houden man aan met geprepareerde tas
EMMEN De politie heeft donderdagavond een 34-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De verdachte werd in een parfumwinkel aan de Picassopassage aangehouden toen het alarm afging bij het verlaten van de winkel. Hij bleek geen gestolen goederen bij zich te hebben, maar wel een speciaal voor winkeldiefstal geprepareerde tas. De man is aangehouden en verhoord. Vervolgens is hij met een bekeuring in vrijheid gesteld. (BPS 05-133429)

Politie houdt verkeerscontroles
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag in de omgeving van de Griendtsveenweg een verkeerscontrole gehouden. Tussen 15.30 uur en 16.30 uur hebben 7 bromfietsers een bekeuring gekregen wegens een te hoge constructiesnelheid. Tussen 18.30 uur en 20.30 is een controle gehouden op de Riegshoogtendijk. Er is vier keer proces-verbaal uitgeschreven wegens het negeren van het inhaalverbod. Bovendien zijn drie processen-verbaal uitgeschreven wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.
(BPS 05-133459)
RODEN Agenten hebben donderdagavond een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Albertsbaan. Er zijn vijf processen-verbaal uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid bij bromfietsen. Er zijn bovendien bonnen uitgeschreven voor een defect achterlicht (1x), het rijden zonder bromfetscertificaat (1x) en het niet dragen van een gordel (3x).

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-383211 of 06-52 52 8707.