Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg heeft nieuwe huisstijl

Stadsdeel Zeeburg gaat mee met de Stijl van Amsterdam. Afgelopen dinsdag presenteerde het ontwerpbureau Thonik het nieuwe logo en een aantal huisstijldragers aan de medewerkers van het stadsdeel en aan de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen. De nieuwe huisstijl is positief ontvangen. Bij het ontwerp van Thonik zijn medewerkers, bewoners, het managementteam en bestuurders van het stadsdeel betrokken geweest. Kernbegrippen bij het ontwerpproces waren diversiteit en innovativiteit.

De Stijl van Amsterdam is enige jaren geleden ontwikkeld om de wildgroei aan logos van de verschillende stadsdelen en gemeentelijke diensten in te dammen. Met de visuele huisstijl wil de gemeente laten zien wie zij is: één duidelijk herkenbare familie van organisaties die samen werken voor de stad Amsterdam.

Stadsdeel Zeeburg onderschrijft deze gedachte en gaat in de loop van 2005 gefaseerd alle huisstijldragers van het stadsdeel aanpassen. Te denken valt aan de correspondentielijn, het wagenpark, de website en de stadsdeelkrant.