Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wolfheze - man aangehouden na bedreiging agenten
Publicatiedatum: 22-04-2005

Een 46-jarige man uit Gouderak is vrijdagochtend vroeg aangehouden op een parkeerplaats langs de A12 bij Wolfheze wegens bedreiging van twee agenten. De man was eerder in de nacht bekeurd bij een verkeerscontrole en had een rijverbod gekregen wegens het rijden onder invloed. Toen de agenten na de controle naar huis wilde gaan sprak hij ze aan en begon ze te beledigen. De agenten wilden de man daarop tot kalmte manen, maar de man stelde zich agressief op en bedreigde hen met geweld. De man werd daarop aangehouden en verzette zich daarbij. Met behulp van pepperspray werd de Gouderakkenaar overmeesterd. Hij is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Renkumse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 22-04-2005

Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto op de Keesomstraat in Ede is donderdagochtend een 20-jarige vrouw uit Ede gewond geraakt. Het slachtoffer werd op de bromfiets aangereden door 42-jarige automobilist uit Ede. Dat gebeurde rond kwart voor negen, toen de Edenaar vanaf de ventweg langs de Keesomstraat rechtsaf een parkeerplaats op reed. Daarbij had hij de bromfietsster, die op dezelfde weg in dezelfde richting reed, over het hoofd gezien. De Renkumse liep door de aanrijding beenletsel op en is naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei vervoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - bestuurderswissel in zicht verkeerscontrole
Publicatiedatum: 22-04-2005

Tijdens een gezamenlijke controle van diverse opsporingsdiensten op de rijksweg A12 ter hoogte van Ede en Arnhem in de nacht van 21 op 22 april 2005 trachtte een bestuurder zich aan de controle te onttrekken door van zitplaats te wisselen. De bestuurder, die illegaal in Nederland verbleef en niet in het bezit was van een rijbewijs, is aangehouden en ingesloten. In totaal zijn 560 personenauto's en 84 vrachtauto's gecontroleerd. In totaal vielen er meer dan 100 bekeuringen, reden 257 bestuurders te hard en hadden er acht bestuurders teveel gedronken. Negen vrachtwagenchauffeurs kregen een rijverbod opgelegd voor overtreding van de arbeidstijdenwet.

De controle stond in het teken van het terugdringen van alcoholgebruik in het verkeer en ernstige overtredingen, teneinde de verkeersveiligheid te verhogen. Daarnaast vonden er ook controles plaats op wapen- en drugsbezit.

Drugs
Naast kleine hoeveelheden wiet en hasj trof de politie 1100 gram zuivere cocaïne en 28 hennepstekken aan. Een dolkmes werd eveneens in beslag genomen.
Diverse bestuurders stonden gesignaleerd voor uiteenlopende feiten: onherroepelijke gevangenisstraf (2x) en buitengebruikstelling van een motorvoertuig. In totaal is voor 1380 euro's aan boete geïnd.

Vrachtwagens
Van de 84 gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs waren er 21 in overtreding. Het ging hier o.a. om een niet gereinigde veewagen, ontbreken eurovignet (2x), fraude met tachograaf (3) en onvoldoende rust (9). Aan schikkingen rekenden twee chauffeurs direct respectievelijk 440 en 2500 euro af.

Personenauto's
De overtredingen bij de personenauto's varieerden van ontzegging van de rijbevoegdheid, rijden zonder rijbewijs (5), onverzekerd (3), gladde banden, geblindeerde ruiten en niet tonen rij- en kentekenbewijs (26).
Tijdens radarcontrole's bleek dat 257 bestuurders te hard reden. Zij krijgen later hiervan bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 177 km/uur.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Gelderland Midden, Noord en Oost Gelderland , de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Douane, Motorrijtuigenbelasting unit Arnhem, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Parketpolitie en Autobahnpolizei NRW Düsseldorf.

(