Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 126

datum: 22 april 2005

Tweede A28-tunnel voor zuidelijke ontsluiting Vathorst

Er komt een tweede tunnel onder de A28 om de zuidelijke punt van Vathorst te verbinden met Hoevelaken en Amersfoort. Daarmee houden Amersfoort, Nijkerk en het OBV vast aan de oorspronkelijke plannen uit de verkeersovereenkomst Vathorst. De tunnel Van Tuyllstraat blijft op het huidige, kleinschalig niveau voor het verkeer van/naar Hooglanderveen. De gemeente Amersfoort start binnenkort met de voorbereidingen om de tunnel Nijkerkerstraat aan te leggen.

Uit recent onderzoek is gebleken dat aanpassen van de tunnel Van Tuyllstraat tekort zou schieten. Er zou een knelpunt ontstaan door het toenemende verkeersaanbod in combinatie met de wegsituatie. Bovendien zou er extra budget nodig zijn vanwege de toekomstige verbreding van de A28; dat extra budget wordt nu in de tweede tunnel geïnvesteerd. En Hooglanderveen zou - tegen de afspraken in - met meer verkeersoverlast te maken krijgen.

Informatie: Nandus van der Sluijs, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, telefoon 033 469 50 11 of e-mail n.vandersluijs@amersfoort.nl.

---- --