Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 22 april 2005

82-jarige Tilburgse vrouw opgelicht

TILBURG Een 82-jarige vrouw uit Tilburg heeft gisteren bij de Tilburgse politie aangifte gedaan van oplichting. Een nog onbekende man riep de vrouw gistermiddag aan, terwijl ze op de galerij van haar flatwoning aan de Reinevaarstraat in Tilburg staat. Met een smoesje weet de man de woning van de vrouw binnen te komen. In de woning geeft de nog onbekende man zich uit als een medewerker van de ABN/Amro-bank. De man, die erg vertrouwd overkomt, weet de pincode van de bankpas van de Tilburgse vrouw te ontfutselen en als de man weg is blijkt dat hij de bankpas uit de portemonnee van de vrouw heeft gehaald. Kort daarna wordt er bij de ABN/Amro aan de Westermarkt in Tilburg 1000 euro van de rekening van de vrouw gepind.

Automobilisten op de bon in Oisterwijk

OISTERWIJK Bij een verkeerscontrole aan de Sprendlingenstraat in Oisterwijk hebben agenten gistermorgen acht automobilisten bekeurd omdat ze de gordel niet om hadden. Bij een verkeerscontrole die later op de dag aan de Moergstelseweg werd een man aangehouden die niet kon voldoen aan de identificatieplicht.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG Een 35-jarige Tilburger, die bij politie en justitie geregistreerd staat als veelpleger, is gisteravond om tien over zeven aangehouden in het politiebureau van team Wilhelminapark. De man werd gisteravond in een winkel aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg betrapt bij de diefstal van een chocoladeblok. Toen hij hierop door een 47-jarige medewerkster werd aangesproken sloeg de veelpleger de vrouw in het gezicht. De Tilburger is ingesloten en in verzekering gesteld. Conform het voor veelplegers geldende protocol wordt de man na het politieonderzoek overgedragen aan justitie te Breda. In veel gevallen betekent dit dat de man tot aan de terechtzitting van de vrijheid blijft beroofd.

Tilburgse jongens vallen man lastig

TILBURG Aan de Oude Markt in Tilburg hebben agenten gisteravond rond acht uur twee baldadige jongens aangehouden, die een invalide man met een busje strontspray hadden bespoten. Nadat de politie de jongens hierover had gehoord zijn ze weer aan de ouders overgedragen. Via Buro HALT zal er voor de jongens naar een passende straf worden gezocht.

Winkeldievegge aangehouden

TILBURG In een winkel aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over negen een 33-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van levensmiddelen ter waarde van ruim tien euro. De eigenaar van de winkel heeft de vrouw een winkelverbod uitgereikt en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken man uit Kaatsheuvel op na bedreiging

TILBURG Aan de Hendrikhof in Tilburg hebben agenten vannacht om tien over twaalf een 23-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij wordt verdacht van het inrijden op een 32-jarige man uit Breda die op dat moment werkzaam was de parkeergarage van de Emmapassage.

De later aangehouden verdachte trok de aandacht van de medewerker van de parkeergarage door zijn agressieve rijstijl. Als de Bredanaar de automobilist op dit gedrag aanspreekt wordt de automobilist agressief, daagt de parkeergarage medewerker eerst uit en later rijdt de verdachte met flinke vaart op de Bredanaar in.

De politie heeft vannacht een uitgebreide aangifte opgenomen van de Bredanaar. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Vroege winkeldief

TILBURG Vanmorgen rond de klok van acht uur hebben agenten in een winkel aan het Buurmalsenplein in Tilburg een 22-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij werd in een winkel betrapt bij de diefstal etenswaren en drank. De man verzette zich bij zijn aanhouding en is na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Carel Bouman