Ingezonden persbericht


Persbericht

Vrijdag 22 april 2005

Fathers 4 Justice

Nieuwe protestactie van vaders: Rechtbank te Arnhem

Vandaag hebben leden van de mensenrechtenorganisatie voor gelijkwaardig ouderschap, Fathers 4 Justice (F4J), bij een "ontsmettingsactie" de Rechtbank Arnhem aan de Walburgstraat 2-4 te Arnhem bestormd.

Circa 10 verontwaardigde vaders bestormden de rechtbank, gekleed in beschermende pakken met de opdruk "Fathers 4 Justice, Ontsmettings Eenheid" op hun ruggen. Alle betrokken vaders werden voor een periode van meerdere jaren geconfronteerd met een blokkade van de toegang tot hun kinderen.

De groep demonstreerde bij de rechtbank met alarmsirenes, fluiten, airhorns en een luidspreker die verkondigden dat het huidige onrecht in de familiewetgeving niet langer door de ouders in Arnhem geduld zou worden.

Een woordvoerder van Fathers 4 Justice stelde dat "het niveau van frustratie dat door vele vaders en grootouders gevoeld wordt begint over te koken. De wijdverspreide woede over de Nederlandse familie wetgeving spreekt boekdelen over het dagelijks ervaren massieve onrecht. Een kind op de vijf is momenteel in dit land de toegang tot de helft van zijn familie ontzegd - en dat is een van de hoogste cijfers in de wereld. Hoeveel langer moeten onze kinderen nog door een falend familiewet systeem misbruikt worden?"

Ouders hebben al vele jaren gevraagd om dringende hervorming van het in een crisis geraakte familierechtsysteem. Tot nu toe zijn hun wanhoopskreten en die van hun kinderen echter niet gehoord. De F4J woordvoerder voegt daaraan toe: "Het onrecht naar vaders en hun kinderen is al veel te lang doorgegaan. Ouders beseffen nu dat deze regering geen ernst maakt met de aanpak van het corrupte Nederlandse familierechtsysteem en komen in opstand tegen het onrecht. Al veel te lang heeft dit systeem honderdduizenden kinderen beroofd van goede en liefhebbende vaders en grootouders".

Adres Rechtbank Arnhem
http://www.rechtspraak.nl/gerechten/rechtbanken/Arnhem/ Walburgstraat 2-4 te Arnhem

Einde

F4J media info:
0618-293397
0629-407564

pers@f4j.nl
www.f4j.nl


---- --