Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 22 april

Alkmaar 22-04-2005 - 15.00 uur

Verkeerscontroles

Alkmaar, donderdag 21 april 2005.

Donderdag werden op verschillende in de regio verkeerscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.

Heiloo

In de middaguren werd een controle gehouden op de Vennewatersweg. Hierbij werden drie bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Drie andere bestuurders werden bekeurd voor diverse andere overtredingen.

Obdam

Op de Dorpsstraat werden 12 autobestuurders bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Alkmaar

Op de Treubstraat werd een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden zon 35 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 22 bekeuringen uitgeschreven. In negen gevallen bleek het motorvermogen te hoog te zijn. Twee van deze bromfietsen zijn uit het verkeer genomen voor het instellen van een technisch onderzoek. De overige bekeuringen werden hadden vooral betrekking op technische gebreken.

Westwoud, Hoogkarspel, Schellinkhout

Op het Binnenwijzend in Westwoud (maximumsnelheid 50 km/u), de Westerwijzend in Hoogkarspel (maximumsnelheid 50 km/u) en de Provincialeweg in Schellinkhout (maximumsnelheid 80 km/u) werden snelheidscontroles gehouden. Tijdens deze controles werd van 1150 voertuigen de snelheid gemeten. In 126 gevallen bleek de snelheid te hoog te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u op een weg waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u en 119 op een weg met een snelheidslimiet van 80 km/u.

Hoorn

Op de J.D. Pollstraat werd een alcohol controle gehouden. Er werden tussen 20.00 en 22.00 uur 531 blaastesten afgenomen. Eenmaal bleek een er sprake te zijn van teveel alcoholgebruik. Het betrof een 67-jarige vrouw uit Hoorn. Zij blies 235 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 230 ug/l.

Gewonden bij aanrijding

Den Helder, donderdag 21 april 2005.

Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Rijksweg N99. De bestuurder van een personenauto, een 28-jarige man uit Den Helder, reed met zijn auto over genoemde weg, komende uit de richting van Ewijcksluis. Mogelijk door vermoeidheid kwam hij met zijn auto terecht op de weghelft bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Hij botste vervolgens frontaal op een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 89-jarige man uit Sneek. Bij hem in de auto zat een 59-jarige vrouw uit Sneek. Zowel de vrouw als beide bestuurders raakten licht gewond. Na behandeling aan hun verwondingen konden allen naar huis. Beide voertuigen raakten flink beschadigd. De N99 is gedurende enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Vrouw aangehouden na belediging agent

Andijk, donderdag 21 april 2005.

Donderdagavond werd een 34-jarige vrouw uit Bovenkarspel aangehouden op de Middenweg. Kort daarvoor had een vrouw een aantal beledigende opmerkingen geuit in de richting van een agent. De vrouw was kwaad omdat zij een verschil van mening had met de bank over een vernield bankbiljet. Toen de agent ter plaats kwam om te bemiddelen werd hij door de vrouw verwelkomt met een aantal beledigingen. Ook nadat de agent vroeg hiermee te stoppen bleef de vrouw doorgang waarop zij is aangehouden. Zij is in de loop van de avond, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Diefstal auto

Hoorn, donderdag 21 april 2005.

Donderdag tussen 07.00 en 18.50 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Rijnweg. Het gaat om een auto van het merk Chrysler, type Stratus 2.0 I. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken SB-TP-15.

Rijden onder invloed van alcohol.

Schagen, vrijdag 22 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Schagen aangehouden op de Scholeksterlaan. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 665 ug/l. Dat is driemaal de toegestane hoeveel hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Den Helder, vrijdag 22 april 2005.

Vrijdagmorgen werd een 45-jarige bestuurder van een personenauto uit den Helder aangehouden op de Willem van Alcmadestraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 1050 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane hoeveelheid. Ook in dit geval werd het rijbewijs ingevorderd.

Man mishandeld

Den Helder, vrijdag 22 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 23-jarige man uit Den Helder mishandeld door een tot nu toe onbekende man. Het slachtoffer liep over de Spoorstraat toen hij zag dat een vrouw door een negroïde man in het gezicht werd geslagen waardoor zij ten val kwam. Toen hij op het tweetal toeliep en aan de vrouw vroeg hoe het met haar ging, sloeg de man hem in het gezicht. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. Toen hij weg wilde rennen kwam hij weer ten val en werd vervolgens weer in zijn gezicht geslagen door de negroïde man. Uiteindelijk wist het slachtoffer aan zijn belager te ontkomen.

Brand in woning.

Hoorn, vrijdag 22 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond brand in een flatwoning aan de Reiger. Het is op die moment niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Eén van de bewoners werd wakker en ontdekte de brand. Hij alarmeerde de andere bewoners. Iedereen wits op tijd de woning te verlaten waardoor niemand gewond raakte. Twee aangrenzende woningen werden ontruimd in verband met de rookontwikkeling. Deze woningen bekwamen rook- en waterschade. De woning waar de brand woedde raakte zwaar beschadigd.

Bedrijfsinbraken

Hoorn/Zwaag, vrijdag 22 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden een aantal bedrijfsinbraken gemeld de Corantijn en de Oude Veiling in Zwaag en de Wilhelminalaan en Nieuwe Steen in Hoorn.

In alle gevallen werd een raam vernield om in het pand te komen. Bij één van de inbraken aan de Corantijn werden twee mannen overlopen door een beveiligingsbeambte. Zij wisten echter te ontkomen in een auto. Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld of en zo ja wat er is weggenomen. Gezien de werkwijze is het niet ondenkbeeldig dat de inbraken in Zwaag zijn gepleegd door dezelfde daders.

Ook bij de inbraken in Hoorn werden ramen vernield om binnen te komen. Getuigen zagen twee jongens uit een raam van het pand aan de Nieuw Steen springen. Zij verdwenen op een bromfiets. Vanuit het pand aan de Wilhelminalaan werd een computer met flatscreen beeldscherm weggenomen. Of er uit het pand aan de Nieuwe Steen goederen zijn weggenomen is niet bekend. Ook is niet bekend of deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Man gewond na val van steiger

Alkmaar, vrijdag 22 april 2005.

Vrijdagmorgen is een 28-jarige man uit Alkmaar gewond geraakt nadat hij van een steiger was gevallen. Het slachtoffer was bezig met het schilderen van woningen aan de Willem de Zwijgerlaan toen hij door onbekende oorzaak van de steiger viel en 6 meter lager op de grond terecht kwam. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Oplichters actief

Enkhuizen, vrijdag 22 april 2005.

Vandaag meldden inwoners van Enkhuizen dat twee mannen en een vrouw op slinkse wijze achter nummers van bankrekeningen en pinpassen proberen te komen. Donderdag was het trio actief in de Nanne Grootstraat. Zij vertellen een verhaal over het verkrijgen van goedkope groene stroom. Als zij als antwoord krijgen dat de bewoner al groen stroom heeft, vertellen zij het verhaal dat je dan recht hebt op teruggave van geld. Of de bewoner maar even zijn bankrekening en pincode wil geven dan regelen zij de teruggave wel.

Een mooi verhaal maar wees er op bedacht dat dit soort mensen hun eigen portemonnee veel belangrijker vinden dan die van een ander. Geef daarom dit soort informatie nooit aan onbekenden.

Alhoewel de politie nog geen andere meldingen heeft ontvangen, is het niet ondenkbeeldig dat men zich verplaatst naar verschillende andere plaatsen in de regio.