Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Antwoorden op kamervragen over de Stichting Al Haramain


22 april 2005

Vragen van het lid Externe link Wilders (Groep Wilders) aan de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de Stichting Al Haramain.
---


1. Vraag Heeft u kennisgenomen van het vonnis van de rechtbank in het arrondissement Amsterdam van 31 maart 2005 1)waarin het verzoek van het Openbaar Ministerie om de aan terroristische organisaties gelieerde Stichting Al Haramain te verbieden en te ontbinden is afgewezen? Wat is uw oordeel hierover?


2. Vraag Wat zijn de gronden van de rechtbank om dit verzoek af te wijzen? Is het Openbaar Ministerie bereid in hoger beroep te gaan?


3. Vraag Deelt u nog steeds de mening dat de Stichting Al Haramain zo spoedig mogelijk verboden en ontbonden dient te worden?


1 t/m 3 Antwoord Ik heb inderdaad kennisgenomen van de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank.In het vonnis is uitgebreid door de rechtbank gemotiveerd waarom de rechtbank tot deze beslissing gekomen is. Ik hoef die gronden hier dan ook niet te herhalen. Ik heb van het College van procureurs-generaal vernomen dat het openbaar ministerie in hoger beroep is gegaan.Ik onthoud me lopende de rechtsgang van elke inhoudelijke reactie op dit dossier.


1) LJ-nummer AT2894