Saxion Hogescholen
BR>

vr 22 april 2005

Saxion Hospitality Business School start twee nieuwe deeltijdopleidingen

In september 2005 start de Hospitality Business School met twee nieuwe deeltijdopleidingen. Naast de deeltijdopleiding Facility Management (FM) worden nu ook de opleidingen Hoger Hotelonderwijs (HHO) en Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) in deeltijd aangeboden.

De opleidingen leiden in een periode van drie jaar tijd op tot de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration. Doelgroep
De deeltijdopleidingen zijn bedoeld voor iedereen met een HAVO-, VWO- of MBO- opleiding (niveau 4) of een daarmee gelijk te stellen diploma. Voorwaarde is wel dat de student werkzaam is binnen het werkveld van de Hospitality branche en zich wil verbreden of verdiepen in de managementaspecten van het beroep. Het hebben van een relevante functie of werkervaring in de Hospitality branche is voor het deelnemen aan de deeltijdopleiding een van de toelatingseisen.

Korter en krachtiger
De deeltijd-Bacheloropleidingen van de Hospitality Business School zijn gebaseerd op het leerprincipe van Action Learning. De leerstof wordt direct in verband gebracht met de beroepspraktijk. Er worden opdrachten uitgevoerd in bij voorkeur de eigen werkomgeving. Doordat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de werkervaring van de cursisten en door het uitgekiende leerprincipe van Action Learning zijn de deeltijdopleidingen korter en krachtiger dan de vergelijkbare voltijdopleidingen. Om het studeren en werken optimaal te kunnen combineren, is instemming van de huidige werkgever belangrijk. Niet alleen als extra motivatie, maar met name ook om medewerking te krijgen bij het uitvoeren van de opdrachten in de werksituatie.

Open dag Op dinsdag 24 mei aanstaande is er van 17.00 - 20.00 uur een open avond in het gebouw van Saxion Hogescholen aan de Handelskade 75 in Deventer. Op donderdag 26 mei is er op hetzelfde tijdstip een open avond in het gebouw aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede. Tijdens de open avonden wordt meer informatie verstrekt over de deeltijdopleidingen HTRO, HHO en FM.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------