Provincie Overijssel

Provincie en EU dragen 292.000 euro bij aan multifunctioneel centrum Haarle

Met de uitreiking van een grote kwast overhandigt Gert Ranter, gedeputeerde Zorg en Participatie, vrijdag 22 april symbolisch een bijdrage van de provincie Overijssel (100.000 euro) en de Europese Unie (192.708 euro) voor een multifunctioneel centrum in Haarle.

De Stichting Multifunctioneel Centrum Haarle wil de oude Rabobank verbouwen tot een centrum dat met name ruimte biedt voor gezondheidszorg en sociaal-culturele instellingen. Er is veel animo om deel te nemen in het op te zetten centrum. Zo willen huisartsenpraktijk Ganzepas, fysiotherapiepraktijk Oswald/Van Bentem, het consultatiebureau, de wijkagent, de historische Stichting Marcke en de redactie van de Dorpskrant er na de verbouwing hun intrek nemen. Ook kan het centrum mogelijk voorzien in de behoefte aan vergaderruimte voor de vele verenigingen in het dorp.

"Daarmee krijgt het voormalige bankgebouw een invulling die multifunctioneel genoemd kan worden", aldus Ranter. "Met de totstandkoming van dit centrum krijgt Haarle een ruimte waar bestaande en nieuwe voorzieningen een plek kunnen vinden. Wij waarderen de inspanningen van alle betrokken bewoners en organisaties voor dit initiatief, dat een grote bijdrage levert aan de leefbaarheid van Haarle. Daarom ondersteunen we niet alleen als provincie van harte de komst van het multifunctionele centrum, maar is er ook een bijdrage beschikbaar uit het Europese programma Leader+."

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel