Ingezonden persbericht

Futurumshop.com; Postorderbedrijf opent tweede buitenlandse vestiging

APELDOORN, 20050422 -- Online sport & vrijetijdswinkel Futurumshop opent haar tweede buitenlandse vestiging. In 1999 is Futurumshop gestart met het bedienen van de Nederlandse en Belgische markt. In 2002 ontstond de eerste buitenlandse vestiging in Frankrijk. Met de opening van een Duitse vestiging in 2005 komt het aantal vestigingen op 3.


"Futurumshop Nederland is in ruim 5 jaar tijd uitgegroeid tot een degelijke organisatie en Frankrijk begint na ruim 2 jaar actief te zijn zeer succesvol te worden. In de lijn van dit succes past een extra uitbreiding van het afzetgebied middels een nieuwe, buitenlandse vestiging," aldus Harmen van der Meulen, manager FuturumShop. "De vestiging zal in Kleve worden geopend om zodoende een snelle verbinding te hebben met de vestigingen in Apeldoorn en Parijs. Naast een uitbreiding van het afzetgebied en verhoging van de omzet is ook de kostenbesparing die ontstaat door in meerdere landen in te kopen een belangrijke overweging om reeds 2,5 jaar na opening van de Franse vestiging het Duitse avontuur aan te gaan." Futurumshop verwacht door een lage kostenstructuur de Duitse vestiging binnen 6 maanden break-even te laten draaien en de startinvestering binnen 12 tot 18 maanden te hebben terugverdiend. Dit is in overeenstemming met de Nederlandse en Franse resultaten.

Over FuturumShop, www.futurumshop.com/ Pers:
www.futurumshop.com/in_de_pers.html
Gestart in 2000 heeft Futurumshop in de loop van de afgelopen vier jaar de online vraag gevolgd en zich ontwikkeld van een sportfietsenshop naar een shop die inspeelt op de behoeften van consumenten aan sportieve vrijetijdsartikelen. Futurumshop richt zich steeds meer op trendy sportartikelen in de sterk groeiende outdoor-, fiets- en navigatiemarkt.
In 2004 heeft Imerge/Takeitnow een 20% aandeel genomen. Imerge/TakeitNow was in 2003 het 11e snelstgroeiende technologiebedrijf in Nederland (zie Deloitte Fast 50 onder de naam "TakeitNow", www.fast50.nl/) en nr 99 in Europa (zie www.fast500europe.com).



Ingezonden persbericht