Gemeente Geldrop-Mierlo



Publicatie 22 april 2005

VERKEERSACTIES IN GELDROP SUCCESVOL

Dinsdag 19 april vonden de jaarlijkse fietskeuringen plaats voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Geldropse basisscholen. Tegelijk werd de actie Dode hoek bij vrachtwagensgehouden. Vele vrijwilligers van de brandweer, de fietsersbond en 3VO verleenden hun medewerking, evenals de Geldropse fietsenhandelaren Van Lieshout en Vermeulen, het leger en de firma De Rooy uit Geldrop.

De kinderen vonden vooral de dode hoek-actie heel bijzonder. Diverse grote legertrucks, de gemeentelijke veegwagen en twee grote trekkers van De Rooy waren aanwezig op de brandweerkazerne in Geldrop. Begeleid door ervaren instructeurs konden de kinderen zelf ervaren wat een dode hoek is en hoe het zicht vanuit de vrachtwagen wordt verbeterd door de dode hoekspiegels.

VEEL GOEDGEKEURDE FIETSEN
De fietskeuringen waren eveneens een succes. Van de ongeveer 550 fietsen werd maar liefst 83% goedgekeurd en voorzien van een OKÉ-sticker. Het aantal goedgekeurde fietsen was hiermee een stuk hoger dan bij de vorige keuringen, toen zon 58 % van de fietsen werd goedgekeurd. Een verklaring zou kunnen zijn, dat de kinderen een goedgekeurde fiets moesten hebben om volgende week deel te kunnen nemen aan de praktische verkeersexamens.

Aan het eind van de dag werden er vele prijzen verloot onder de leerlingen met een goedgekeurde fiets. De prijzen, fietscomputers, fietspompjes, fietssloten en reflecterende armbanden, werden beschikbaar gesteld door de fietsenhandelaren en de gemeente. De volgende leerlingen vielen in de prijzen: Daniel de Roos, Sanne Redmeijer, Huseyin Ysik (De Windroos); Netto Stikmans, Niels van Hek, Farrieda Smit, Jaenot Neumann (De Regenboog), Femke Bouwman, Niek Brandenburg (De Ganzebloem), Bob Folkers, Bart Maasakkers (Beneden Beekloop), Melissa Joosten, Stephanie van der Hoeven, Martijn van Bakel (t Klokhuis), Remco v.d. Bogaard, Lisa Simonis, Daan Kamerbeek (St. Jozefschool), Fariola Farhaoi, Awo Awad, Sanne Scharenborg, Chuck Bevers (t Anker), Sem Mulder, Nicky Maas (t Anker), Melissa Yean, Daan Biemans (t Vijfblad), Marloes Genefaas, Martijn Heyblok, Sjoerd van Beek, Lindsey Pardoel(Dommeldalschool).