Ingezonden persbericht

Kinderhulporganisatie bouwt symbolisch huis vóór kantoor Nuon

SOS-Kinderdorpen vraagt met sympathieke actie geld Nuon

Amsterdam, 22 april 2005 - Onder het motto 'Nuon, geef uw energie aan SOS-Kinderdorpen!' bouwden Leonie van Mierlo en Elles van Velde van SOS-Kinderdorpen samen met 'echte' bouwvakkers vanmiddag symbolisch een huis voor weeskinderen voor het Nuon-kantoor in Amsterdam. Met de actie wil SOS-Kinderdorpen Nuon-directeur Ludo van Halderen op een goed idee brengen: schenk een gedeelte van uw bonus aan SOS-Kinderdorpen.

De actie werd bedacht naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering van Essent, gisteren. Na die vergadering besloot Essent-topman Michiel Boersma de helft van zijn bonus te schenken aan een goed doel. Samen met de ondernemingsraad wordt nog bepaald welk goed doel dit wordt.

Met de actie van vanmiddag roept SOS-Kinderdorpen Van Halderen op hetzelfde te doen. A.s. maandag vergadert namelijk ook Nuon over het salaris van haar directeur. SOS-Kinderdorpen nodigt van Halderen uit zijn energie aan SOS-Kinderdorpen te geven en een deel van zijn bonus op rekening 2280 te storten. Dat geld zal de kinderhulporganisatie gebruiken voor de bouw van een nieuw dorp in Morelia, Mexico. In dit dorp zullen 126 weeskinderen een thuis vinden in een van de veertien nieuw te bouwen gezinshuizen.

Over SOS-Kinderdorpen

SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al meer dan 55 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. We doen dit op onze eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. We geven ze liefde, onderwijs en een toekomst. Onze voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 58.000 weeskinderen in 132 landen.

Ingezonden persbericht