Dienstenbond CNV

ABN AMRO betaald tot 1 januari 2006 bij ziekte 100%. Daarna ??? 22-04-2005

Op 19 april 2005 hebben vakbonden en ABN AMRO met elkaar gesproken over loondoorbetaling bij ziekte. Dat wij over dit onderwerp met elkaar moeten overleggen is een gevolg van het najaarsakkoord en de afspraken die wij gemaakt hebben in het laatste CAO-akkoord. Op 21 april is er geen definitieve overeenkomst totstandgekomen. Daarom zal ABN AMRO tot 1 januari 2006 bij ziekte 100% betalen en daarna is afhankelijk van de besprekingen en uitkomsten voor de CAO vanaf 1 januari 2006.

ABN AMRO heeft op 21 april voorgesteld om twee jaar lang maar 85% van het loon te betalen. Dit is dan conform het najaarakkoord waarin staat dat er gedurende twee jaar maximaal 170% (als totaal over twee jaar) loon mag worden betaald. Daarbij vermeldt het najaarsakkoord dat er bij inspanningen om te reïntegreren er door de werkgever mag worden aangevuld. ABN AMRO was bereid om alleen over de daadwerkelijk gewerkte uren aan te vullen.

CNV Dienstenbond en de andere vakbonden hadden een ander voorstel gedaan. Namelijk het eerste jaar 100% loon doorbetalen. In het tweede jaar ook 100% als de medewerker invulling gaf aan zijn reïntegratieplan. Kort samengevat betekent dit dat als een medewerker ziek wordt en hij in overleg met bedrijfsarts zich maximaal inspant om (volledig) terug te keren in het arbeidsproces er geen vermindering van het loon plaatsvindt. In de ogen van vakbonden is vermindering van het loon alleen toegestaan als de medewerker niet meewerkt aan zijn/haar reïntegratie. Populair gezegd noemen we dit dat onwelwillendheid gestraft mag worden.

Na een korte maar duidelijke discussie over deze uitgangspunten was het partijen duidelijk dat er geen overeenstemming kon worden bereikt. Daarom zal het dossier loondoorbetaling bij ziekte op de agenda van het nieuwe CAO-overleg komen te staan. Dat overleg zal plaatsvinden in het najaar van 2005.

Heeft u vragen over de ontwikkelingen bij ABN AMRO dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg: e.langeweg@cnvdibo.nl