Gemeente Terneuzen

Persbericht 21-04-2005

Nieuwe Brede School De Stelle

Morgen, vrijdag 22 april om 15.00 uur, wordt door de direct betrokkenen het startsein gegeven van Brede School De Stelle aan het Wagnerhof 3 in Terneuzen. Aansluitend vindt er een boerenfeest plaats met activiteiten voor jong en oud. De Stelle is één van de brede school projecten (naast de andere Brede School projecten St. Willibrord, De Zuidlandschool en de Brede School in Sas van Gent) die onder de coördinatie van de gemeente vallen.

Prot. Chr. Basisschool De Stelle gaat samen met kindercentrum Juultje van start onder de naam Brede School De Stelle. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer voorzieningen in het gebouw komen voor de allerkleinsten tot en met kinderen van twaalf jaar en voor hun ouders. Er zijn al gesprekken gevoerd met Stichting Samenwerking Peuterspeelzalen, GGD en Ouder & Kindzorg over de benodigde ruimte.

Het voordeel van een brede school is dat kinderen niet steeds opnieuw hoeven te wennen aan nieuwe situaties. Zij komen vanaf jonge leeftijd tot en met de laatste schooldag in groep 8 in de brede school. Een vertrouwde en veilige omgeving waarbinnen de kinderen kunnen doorstromen van kinderopvang naar de basisschool. Er is voor de kinderen de hele dag opvang van 6.30 tot 19.00 uur. Zij hoeven dus niet naar verschillende adressen als hun ouders werken of een opleiding volgen.

Het kenmerk van een brede school is het bewerkstelligen van een intensieve samenwerking tussen school en instellingen in de wijk. Het gaat erom dat professionals uit verschillende sectoren gezamenlijk vorm geven aan een sluitend netwerk van voorzieningen voor kinderen en ouders. Het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen is de belangrijkste doelstelling van de brede school. De basisschool vormt hierbij de ruggengraat.

De komende periode zal de samenwerking tussen de verschillende partners verder vorm krijgen in onder meer uitbreiding van brede schoolactiviteiten. Ook zal worden begonnen met de fysieke aanpassing en uitbreiding van het gebouw.

Noot aan de redactie:
U bent van harte welkom op vrijdag 22 april om 15.00 uur bij Brede School De Stelle, Wagnerhof 3 in Terneuzen.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright