Ingezonden persbericht


*Jonge creatieven doorbreken barrières op Kick-Off Nieuwe Garde Rotterdam*

Op 22 april komen jonge creatieven uit Rotterdam en omgeving naar de Schiecentrale om de aftrap te geven voor Nieuwe Garde Rotterdam. Nieuwe Garde is een netwerk voor jonge creatieven, dat tot doel heeft mensen uit alle mogelijke creatieve disciplines met elkaar in contact te brengen en zo het creatieve klimaat te verbeteren. De traditionele barrières van vakgebied, branche-organisatie en andere min of meer vast omlijnde verbanden worden daarbij rigoureus doorbroken, want bij Nieuwe Garde is iedereen welkom die jong (van geest) en serieus creatief is.

Nieuwe Garde stelt daarbij niet het creatieve product maar de creatieve mens centraal. Webdesigners, beeldend kunstenaars, ontwerpers, muzikanten, filmmakers, fotografen en vele anderen; werkzaam in loondienst, als zelfstandig ondernemer of autonoom kunstenaar: Nieuwe Garde biedt ze de gelegenheid om hun horizon te verbreden, nieuwe inspiratie op te doen en nieuwe contacten te leggen.

Nieuwe Garde zag voor het eerst het licht in Groningen op 21 april 2004. In een druk bezocht Groninger Museum maakten zo'n vijfhonderd jonge creatieven kennis met elkaar en elkaars werk. Ook leden van de gevestigde garde waren daarbij aanwezig, zoals ontwerper Max Kisman, Groninger museumdirecteur Kees van Twist en internetjournalist Francisco van Jole. Nu staat Nieuwe Garde op het punt Rotterdam te veroveren.

Op 22 april vindt namelijk van 20.00 - 00.00 uur in de Schiecentrale de Kick-Off van de nieuwe afdeling Rotterdam plaats. De voormalige electriciteitscentrale in het Lloydkwartier is deze avond het decor voor een bijzonder evenement, dat de bezoekers onder het motto 'Creativity is a choice, not a gift' uitdaagt om creatief te zijn.

De aanwezigen kunnen bijvoorbeeld meewerken aan de productie van het 60 Minute Magazine: een magazine dat onder begeleiding van professionals van het blad Rails binnen een uur wordt gerealiseerd. Vormgever Stang Gubbels begeleidt daarbij de cover. Op het programma staan verder consults van fotograaf Corbino, netwerker Martijn Aslander en industrieel ontwerper Joost Alferink. Als leden van de gevestige garde delen zij hun kennis en ervaringen met de nieuwe talenten. In de voorbereidingen voor het Kick-Off event deed Robbert de Vrieze, bekend van de aankleding van de NOW&WOW, dat al door samen met leden van Nieuwe Garde de aankleding van de Schiecentrale te verzorgen.

Creativiteit krijgt uiteraard volop de ruimte tijdens de Kick-Off op 22 april, bijvoorbeeld bij het vervaardigen van een gezamenlijk kunstwerk door de bezoekers. Maar ook individuele creatieve energie kan rijkelijk vloeien. Een audio-visuele beleving van creativiteit wordt mogelijk op de dansvloer, waar dj's en vj's beelden en geluiden mixen tot een nieuw geheel. Wie even wil relaxen kan terecht in de loungeruimte, waar jazzy muziek diverse podiumacts van een muzikale omlijsting voorziet. Muzikanten, acteurs, stand up comedians, dansers en andere performers laten zien hoe zij creativiteit beleven, zowel op het podium als in de zaal.

Kaarten voor de Kick-Off van Nieuwe Garde Rotterdam kosten EUR. 5,- . Zie voor meer informatie www.nieuwegarde.nl.

__________________/einde persbericht/___________________________

/