Ingezonden persbericht

Persconferentie Sociale Partners Curaçao

In het Antillenhuis Den Haag

DEN HAAG, 20050419 -- Op 22 april 2005 ontmoeten de sociale partners uit Curaçao (Grupo Kolaborativo) de Nederlandse media in het Antillenhuis in Den Haag.


De persconferentie wordt gehouden in verband met het bezoek aan Nederland van Grupo Kolaborativo. Het betreft een organisatie van sociale partners van Curaçao die momenteel in Nederland verblijven voor een orientatie/studiereis. In Nederland zullen de komende dagen diverse gesprekken plaatsvinden met politici, gezagdragers, vertegenwoordigers van vakbondscentrales en sociale partners.

Met Grupo Kolaborativo willen de sociale partners van Curaçao een bijdrage te leveren aan een moderne, efficiënte economie die in staat is om een sterke en duurzame economische groei te realiseren, die wordt vergezeld door een verhoogde werkgelegenheid, om door een lage inflatie en een evenwicht tussen prijzen en inkomens, daarnaast om een maatschappij te realiseren die een grotere mate van inclusie in al haar facetten kent, en waar een bewuste poging gedaan wordt om de opbrengsten van de economische groei billijk te verdelen.

Grupo Kolaborativo wordt gevormd door 25 deelnemers uit de volgende representatieve groepen, te weten de drie vakcentrales SSK, Kamara Sindikal, en CGTC, de werkgeverssector Kamer van Koophandel (KvK) en de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), terwijl de overheid wordt vertegenwoordigd door de Gedeputeerden van het Eilandgebied Curaçao en de gezaghebber van het Eilandgebied Curaçao.

Ter afsluiting aan het bezoek aan Nederland zal een persconferentie worden belegd. Sprekers zijn de Gezaghebber van Curaçao, mevrouw Lisa Richards-Dindial, Gedeputeerde Alcides Cova, de vertegenwoordigers van de werkgeverssector Bas Kooyman en Ruud Thuis en de vertegenwoordiger van de vakcentrales, de heer Roland Ignacio.

Dag: 22 april 2005
Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Plaats: Antillenhuis, Cola Debrotzaal
Badhuisweg 173-175, 2597 JP Den Haag




Ingezonden persbericht