Provincie Friesland


---

PERSUITNODIGING

Datum: 20 april 2005

Overdracht en doop Zonnepont Earnewâld - Warten op vrijdag 22 april

Op vrijdag 22 april gaat er een lang gekoesterde wens van de inwoners van Warten en Earnewâld, en van fietsers en wandelaars uit de wijde omgeving, in vervulling. De provincie Fryslân en Stichting Zonnepont 'De Oerhaal' nodigen u namelijk uit voor de officiële overdracht, doop én ingebruikname van een door zonne-energie voortgedreven fietspont, die gaat varen tussen Warten en Earnewâld (oversteek over de Kruiswaters).

Dit project is gerealiseerd met financiële steun van het internationale project Mobility and National Parks (MoPark, gesubsidieerd door de EU), waarvan de provincie Fryslân projectleider is. Zonder de grote inzet van vele vrijwilligers uit Warten en Earnewâld had de pont overigens nu niet in gebruik genomen kunnen worden.

De feestelijke ingebruikname vindt in het bijzijn van gedeputeerde Bijman plaats op vrijdag 22 april 2005, van 16.00 tot 18.00 uur, bij het vertrekpunt van de pont te Warten; het terrein van de Stichting Jachthaven Warten, Bûtenstreek 3.

Het programma is als volgt:
16.00 u. Ontvangst gasten
16.10 u. Pontbouwer 'De Schiffaert' draagt pont over aan MoPark 16.20 u. Gedeputeerde Bijman draagt pont over aan gemeente Boarnsterhim 16.30 u. Wethouder Jonkers van Boarnsterhim geeft pont in beheer bij Stichting 'De Oerhaal' 16.40 u. Voorzitter Stichting 'De Oerhaal' stelt alle schippers in dienst 16.55 u. Doop met champagne
17.05 u. Eerste vaart
17.15 u. Hapje en drankje


---- --