Politie Zeeland


---


W-2203-2005 Mogelijke inbreker aangehouden

Omstreeks 04.10 uur vannacht is een 21-jarige Pool aangehouden op de Veerhavenweg in Vlissingen.
Agenten reden, na een inbraakmelding op de Edisonweg, over de Veerhavenweg. Zij zagen twee mannen lopen. Toen zij hun auto keerden om beide mannen te controleren, renden de mannen weg. De politiemannen kregen bij het zoeken naar de mannen hulp van hun hond en troffen een van de mannen aan in een sloot langs de kant van de weg. Hij was in het bezit van goederen die vermoedelijk afkomstig waren uit het pand aan de Edisonweg. De andere man werd, ook door de hond, niet meer aangetroffen. De Pool is overgebracht naar het bureau en zit nog vast in afwachting van zijn verhoor.


O-2204-2005 Onder invloed van harddrugs

Een 18-jarige Vlissinger is vannacht rond 04.55 uur aangehouden in de Sint Jacobsstraat in Goes.
Omstanders vertelden aan politiemensen dat de man al enige tijd zat te slapen in zijn auto. De portieren waren afgesloten, de motor draaide en de verlichting was ingeschakeld. Ook had de man zijn veiligheidsgordel om. De man zat voorovergebogen achter zijn stuur. Nadat de politiemensen ongeveer 20 minuten hadden geprobeerd de man wakker te krijgen hebben zij de auto zelf maar open gemaakt met behulp van wat gereedschap. In de auto werden, vermoedelijk, harddrugs gevonden. De man is aangehouden op grond van de opiumwetgeving. Hij was in het bezit van harddrugs en verkeerde, mogelijk, onder invloed van harddrugs. De man is in verzekering gesteld en er wordt uitgezocht of hij wel in staat is zijn rijbewijs te behouden.


O-2205-2005 Onder invloed Goes

Een 24-jarige Kapellenaar is vannacht betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed, in zijn auto, over de Wulfaerststraat in Goes en moest daar een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van drie uur.


O-2206-2005 Onder invloed op de brommer, Nieuwerkerk

In Nieuwerkerk, op de Platte Capelledijk, is een 19-jarige bromfietser betrapt op het rijden onder invloed.
De bromfietser, een jongen uit de gemeente Schouwen Duiveland, kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.


O-2207-2005 Ingebroken in woning, Goes

In een woning aan de Eisenhouwerstraat in Goes is ingebroken tussen 21.00 en 22.00 uur gisteravond.
Uit de woning zijn o.a. levensmiddelen en sieraden gestolen. Er is eveneens vor enkele honderden euro's schade aan de woning aangericht.


Z-2208-2005 Aangehouden terzake mishandeling

Een 62-jarige Terneuzenaar is gisteravond rond 22.45 uur, op de Eversdam in Zuiddorpe, aangehouden door de politie.
De man wordt ervan verdacht een 60-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld. De vrouw heeft een klap op haar oog gehad.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.