Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht stimuleert extra kanovoorzieningen op de Vecht

22-4-2005
Kanovaren op de Vecht moet ook mogelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. De provincie Utrecht gaat daarom werk maken van aangepaste kanovoorzieningen. Dit betekent voor rolstoelgebruikers dat zij op vier plekken langs de Vecht op een verantwoorde wijze kunnen instappen in de kano. In totaal stelt de provincie Utrecht hiervoor 26.000 euro beschikbaar.

Gedeputeerde Mik, portefeuillehouder recreatie en toerisme, presenteerde dit plan tijdens de vergadering van de statencommissie Infrastructuur, Mobiliteit en Economie (IME) van 21 april, naar aanleiding van vragen die door statenleden waren gesteld. "Het is belangrijk dat we deze aangepaste kanosteigers realiseren", aldus de gedeputeerde. "De plaatselijke ondernemers werken graag met ons mee. Bovendien wordt het zo voor het eerst mogelijk dat mensen met een bewegingsbeperking kunnen genieten van de prachtige omgeving langs de Utrecht Vecht. Wij weten dat hun actieradius beperkt is. Deze nieuwe voorzieningen zorgen ervoor dat zij de bestaande kanoroute kunnen volgen langs twee ingekorte gedeelten. Allerlei voorbeelden van agrarisch toerisme komen bovendien zo ook voor deze groep mensen binnen handbereik, zoals kamperen bij de boer en bed and breakfastgelegenheden."

Aangepaste steigers langs Vecht
De investeringen, die door de provincie Utrecht financieel worden ondersteund, richten zich o.a. op de aanleg van een aangepaste extra grote steiger ten zuiden bij Vreeland. Bij boerderij Willig (Vreeland) wordt bovendien de bestaande steiger uitgebreid en toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Verder komt er bij Raadhuis Zuilen een aangepaste steiger en wordt een plan ontwikkeld voor de aanleg van een aangepaste steiger met een lichte helling bij Fort de Klop.

Het wachten is momenteel op het beschikbaar komen van de vergunningen voor dit werk. Planning is om najaar 2005 te starten met de realisatie van deze voorzieningen, zodat deze beschikbaar zijn bij de start van het daaropvolgend kanoseizoen.

Laatst gewijzigd op 04/21/2005 09:07:55 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl