Politie Hollands Midden

Datum: 22 april 2005

Voorhout Aanrijding met ambulance

Donderdag 21 april rond 17.50 vond op de Oosthoutlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een ambulance. Een 26-jarige automobilist uit Voorhout reed over de Oosthoutlaan vanuit de richting Sassenheim en wilde op de kruising met de Bloemenschans linksaf slaan de Bloemenschans in. De ambulance met optische- en geluidssignalen, ook rijdend vanuit de richting Sassenheim, haalde de auto in over de linkerrijbaan, bedoeld voor tegemoetkomend verkeer, links van de middengeleider.Toen de automobilist linksaf sloeg, reed de ambulance in de linkerflank van de auto. De automobilist had de ambulance niet gezien en gehoord. Hij heeft er een gebroken sleutelbeen aan overgehouden.

Leiden Verkeersongeval Een 16-jarige bromfietser uit Leiden is op donderdag 21 april gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Herensingel/Prinsenstraat. Een 27-jarige bestelautobestuurder uit Haarlemmermeer stond stil op de Herensingel en sloeg even later linksaf de Prinsenstraat in. De bromfietser reed over de Herensingel in de richting van de Kooilaan en haalde de bestelauto links in. Op dat moment sloeg de bestuurder linksaf waardoor de bromfietser tegen de linker zijkant van de bestelauto reed. Hij werd met letsel aan een been overgebracht naar het LUMC.

Voorschoten Alcoholcontrole De politie in Voorschoten heeft op donderdagavond 21 april een alcoholcontrole gehouden op de Voorschoterweg. Vier bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Een 56-jarige automobilist uit Leiden blies 665 ug/l. De limiet is 220. Daarnaast bleek de bestuurder zonder rijbewijs te rijden. Van een 43-jarige automobilist uit Voorschoten werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 615 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Alphen aan den Rijn/ Alcoholcontrole Hazerswoude-Rijndijk De politie heeft tussen donderdag 21 april 17.00 uur en vrijdag 22 april 01.00 uur een grote alcoholcontrole gehouden in Alphen aan den Rijn op de Hoorn en de Oranje Nassausingel en in Hazerswoude-Rijndijk op de Gemeneweg. Er werden in totaal 869 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders bleken te veel gedronken te hebben.

Gouda Verkeersongeval Een 12-jarige fietsster uit Waddinxveen heeft op donderdag 21 april een hersenschudding opgelopen na een verkeersongeval. Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Driebruggen reed even na 15.30 uur over de Bodegraafsestraatweg richting de Thorbeckelaan. Ter hoogte van het Jan van Renesseplein stak plotseling de fietsster over. Ondanks hard afremmen kon de chauffeur een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster raakte even buiten bewustzijn en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Daar werd een hersenschudding geconstateerd.

Bodegraven Onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 april een 27-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd rond 01.30 uur ter controle staande gehouden op de Goudseweg. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 605 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Dit gebeurt vanaf 570 ug/l.


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --