Dexia Bank


Press

Participatie van Dexia Bank in Eural

22-04-2005

Dexia Bank bevestigt dat het een zakenbank de opdracht heeft gegeven om diverse mogelijkheden te onderzoeken met betrekking tot de toekomst van zijn dochteronderneming Eural.
Eural maakt deel uit van de groep Dexia sinds de acquisitie door deze laatste van Artesia Banking Corporation in 2001.

Nadat Dexia had onderzocht welke de optimale positionering van Eural binnen Dexia Bank zou kunnen zijn, heeft het vastgesteld dat Eural in de huidige omstandigheden moeilijk kan worden ingepast in de strategie van de Groep op de Belgische markt.

Diverse scenario's worden bekeken. Deze omvatten zowel een commercieel partnership met een andere instelling als een inbreng in het kader van een partnership of de volledige verkoop van Eural. In deze fase is nog geen beslissing gevallen over de diverse scenario's of over potentiële kandidaten of partners.

Eural heeft momenteel 109 werknemers in dienst. De onderneming verkoopt via zelfstandige agenten/makelaars beleggings- en kredietproducten onder eigen naam alsook verzekeringsproducten. Het distributienet van Eural telt 238 agentschappen en bestrijkt het hele Belgische grondgebied, zij het met een sterkere aanwezigheid in het noordelijk landsgedeelte. Op 31/12/2004 bedroeg de nettowinst van Eural 2,8 miljoen EUR, voor een balanstotaal van 2,6 miljard EUR. De cliëntendeposito's beliepen ongeveer 2,4 miljard EUR.
---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be