Politie Zaanstreek-waterland


15:08 21-APR-05
loc.: PURMERLAND, PURMERLAND
Vrouw ernstig gewond na aanrijding
In de richting van Purmerend reed een 74-jarige vrouw uit Purmerend op de fiets. Zij reed uiterst rechts over de fietsstrook. Een 84-jarige man uit Purmerend, die haar in zijn personenauto van achteren naderde, zag haar niet en een aanrijding volgde. Door de klap klapte de vrouw met haar hoofd tegen de voorruit van de auto en kwam vervolgens in de naast de weg gelegen sloot terecht. Door een voorbijgangster werd de vrouw uit de sloot gehaald en later met zeer ernstig hoofdletsel onder begeleiding van de politie met een ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam en daar opgenomen. Van de man werd het rijbewijs ingenomen.

16:52 21-APR-05
loc.: PURMEREND, WESTERWEG

Met bromfiets onderuit: twee gewonden

Een 62-jarige man uit Purmerend reed op zijn bromfiets, maar had deze niet voldoende onder controle. Hij kwam met zijn voorwiel in de berm terecht en ging onderuit. De man en zijn passagier, een 33-jarige vrouw uit Purmerend, liepen schaafwonden op aan gezicht en ledematen. Zij werden per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

19:13 21-APR-05
loc.: ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Rijbewijs kwijt na overtreden snelheid
Een 29-jarige man uit Hoorn reed in zijn personenauto met een snelheid van 108 km/u op een weggedeelte waar 50 km/u is toegestaan. Naast een proces-verbaal kon de man zijn rijbewijs inleveren.

20:43 21-APR-05
loc.: ZAANDAM, KAREL LOTSYLAAN / PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM / RUSTENBURG

Bromfietscontrole

Tussen 14:00 uur en 22:00 uur werd op drie locaties een bromfietscontrole gehouden.
Er werden in totaal 91 bromfietsen gecontroleerd.
Resultaat p.v.'s:
- uitlaat: 2
- gladde band: 1
- niet tonen certificaat: 3
- niet in het bezit van certificaat: 6
- niet tonen verzekering: 1
- remmen ondeugdelijk: 3
- niet dragen helm: 4
- opgevoerd: 30

Twee bromfietsen werden in beslaggenomen, een omdat het vermogen hoger was dan 2.0 kw en een in verband met recidive snelheid.

22:33 21-APR-05
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Rabatdelen in brand

Was een brand naast een bedrijfspand. Naast de gevel lag een zogenaamde stalen bok, waarop zich in totaal 400 meter kunststof rabatdelen bevonden. Door de brand (en rookontwikkeling) raakte de
glad gestreken stenen muur waar de partij rabatdelen naast lag beroet.
De brandweer had het vuur snel uit. Oorzaak in onderzoek.

01:13 22-APR-05
loc.: OOSTZAAN, ZUIDEINDE / KOLKWEG

Aanrijding onder invloed

Een 41-jarige vrouw uit Amsterdam reed vanuit het Twiske richting Amsterdam de kruising met het Zuideinde op. Hier kwam haar van rechts een scooter tegemoet, bestuurd door een 34-jarige man uit Amsterdam. Er volgde een aanrijding. De bestuurder van de scooter en zijn passagier, een 27-jarige vrouw uit Amsterdam, raakten gewond. Twee ambulances verschenen en de bestuurder kon ter plaatse worden behandeld en hoefde niet mee voor verder onderzoek. De vrouw was er ernstiger
aan toe en is overgebracht naar het Lucas-ziekenhuis te Amsterdam.
De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 465 ugl.

03:22 22-APR-05
loc.: WESTZAAN, ZUIDEINDE

Doorrijder veroorzaakt ravage

Een (nog onbekende) bestuurder van een personenauto reed vanuit de richting van de Kerkbuurt over het Zuideinde. Op het wegdek zagen agenten een slingerend spoor, op de voor de bestuurder verkeerde weghelft. De auto raakte een geparkeerde auto die uit het parkeervak wordt geduwd en de daarachter geparkeerde auto raakt. Even verderop wordt een derde voertuig aangereden.
Daarna is de verdachte over een trottoirband gereden waarop vermoedelijk zijn linkervoorband is
lek geraakt. Vervolgens gaat het spoor zo'n 300 meter verder en eindigt op een bedrijfsterrein.
Hier werd de auto afgesloten aangetroffen met grote schade linksvoor en een lekke band. De auto werd in beslaggenomen en afgevoerd.
Onderzoek naar de bestuurder bleef vooralsnog zonder resultaat.
De drie voertuigen liepen behoorlijke schade op.


---- --