Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 22-04-2005

Noodlanding zweefvliegtuig
NIEUWEROORD Vanmiddag moest een piloot van een zweefvliegtuig een noodlanding maken. De 49-jarige uit Zweeloo afkomstige piloot, met zijn echtgenote aan boord, wist het toestel in een akkerland aan de Middenraai aan de grond te zetten. De piloot, die opgestegen was vanaf vliegveld Hoogeveen, was tijdens de terugreis in diverse luchtzakken gekomen. Hierdoor was de vlieghoogte te laag geworden om het op ongeveer 3 kilometer liggende vliegveld Hoogeveen te halen. De piloot besloot toen om een noodlanding te maken. Beide echtelieden kwamen met de schrik vrij. Het toestel raakte niet beschadigd. (05-133651)

Rieten dak vat vlam
EXLOERVEEN Vanmiddag vatte een rieten dak van een boerderij aan de Boermastreek vlam. Rietdekkers die bezig waren de laatste hand te leggen aan het nieuwe rieten dak constateerden dat deze tijdens slijpwerkzaamheden aan de schoorsteen vlam vatte. Een werknemer van het rietdekkersbedrijf, tevens lid van de vrijwillige brandweer, wist de brand snel te blussen. (05-133660)

Winkeldieven op heterdaad betrapt
MEPPEL Een 40-jarige man uit Meppel is vanmiddag op heterdaad betrapt bij het stelen van sigaretten ter waarde van 17,25 bij een supermarkt aan het Prinsenplein. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bekende hij een gisteren gepleegde schoenendiefstal bij een schoenenzaak aan de Hoofdstraat. De man kreeg een dagvaarding. (05-133625 / 05-133342)

HOOGEVEEN Een 43-jarige vrouw uit Geeuwenbrug is vanmiddag bij een supermarkt aan de Griendtsveenweg betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw nam goederen ter waarde van 13,71 weg. Ze kreeg een dagvaarding. (05-133629)

Oorlogsmonument vernield
MEPPEL Het oorlogsmonument aan de Olde Staphorst is vernield. De gedenksteen was omver gegooid en hierdoor doormidden gebroken. Tevens lagen bij het monument neergelegde bloemen, her en der verspreid. De gemeente doet als eigenaar van het monument aangifte van vernieling. (05-133536)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707