Provincie Zeeland


Uitgebreide informatievoorziening
bij provinciale bushaltes

De Provincie Zeeland plaats momenteel zon 120 nieuwe, uniforme informatieborden in de abris bij bushaltes langs de provinciale wegen in Zeeland. De Provincie Zeeland is één van de eerste provincies in Nederland die zorgt voor een uitgebreide, uniforme informatievoorziening bij de bushaltes.

De nieuwe informatieborden bevatten meer reizigersinformatie. Naast een plattegrond van het openbaar vervoer netwerk, waarin alle buslijnen zijn opgenomen, zijn telefoonnummers te vinden van alle aanbieders van openbaar vervoer in Zeeland. In de schemas wordt vermeld waar reizigers terecht kunnen informatie en suggesties over het openbaar vervoer in Zeeland. Daarnaast is per regio informatie te vinden over zaken als aansluitgaranties en fietskluisverhuur.

De Provincie Zeeland wil op deze manier een bijdrage leveren aan een betere informatievoorziening van het openbaar vervoer. Nu hangen in de Zeeuwse abris informatieborden van verschillende vervoerders, hetgeen voor onduidelijkheid kan zorgen. De nieuwe informatieschemas zijn identiek en zorgen voor een overzichtelijke weergave van het openbaar vervoernetwerk in de Zeeuwse bushaltes.

Inmiddels zijn langs provinciale wegen in Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland al nieuwe informatieborden geplaatst. Binnenkort worden ook op de Bevelanden en Tholen dezelfde borden opgehangen. Bij enkele abris van gemeenten hangen ook al dezelfde borden. De Provincie Zeeland gaat alle Zeeuwse gemeenten stimuleren om ook uniforme informatiepanelen te plaatsen.

22 april 2005, Mw. I.E. Vette, tel. 0118-631225, persbericht 48/05