Nieuw management en kapitaal maken versnelling groei mogelijk

Veenendaal, 22 april 2005 - Een samenwerkingsverband van nieuw management en financiële investeerders heeft op 21 april jl. een contract getekend met de aandeelhouders van Watermark tot overname van Watermark. De afronding van de transactie wordt spoedig verwacht.

Het nieuwe management bestaat uit Tom Stolk, als nieuwe CEO en Frank van der Woude als nieuwe COO. Zowel Stolk als Van der Woude beschikken over uitgebreide ervaring op senior management vlak in de internationale software en dienstenbusiness bij bv.:Fujitsu, Philips en Imtech. De financiële investeerders zijn ABN AMRO Capital en Prime Technology Ventures.

Het consortium zal kapitaal beschikbaar stellen aan Watermark om het Europese marktleiderschap op het gebied van Microsoft Business Solutions en SSA-Global oplossingen verder te versterken. Tom Stolk: "Wij zijn verheugd om te kunnen starten als nieuwe management en investeerders in Watermark. Watermark beschikt met haar Microsoft Business Solutions producten over een uitstekende marktpositie en image. Ook beschikt Watermark over zeer ervaren mensen met ervaring in zowel lokale als internationale klantprojecten."

Als nieuw management zullen we ingezette strategie als toonaangevende pan-Europese organisatie, met state of the art branche oplossingen voor gerichte doelmarkten, verder uitbouwen. De bijdrage van een tweetal financieel sterke partners biedt ons de mogelijkheid om onze strategische doelen te bereiken". Voormalig CEO Wim Heijting zegt:"Ik ben erg blij met deze transactie en het kapitaal dat door de nieuwe aandeelhouders beschikbaar is gesteld. Dit zal de groei van de belangrijkste Watermark landen helpen te versterken en onze positie als internationale top 3 speler op het gebied van Microsoft Business Solutions helpen behouden."

Het nieuwe management zal per direct starten en opereren vanuit het Watermark kantoor in Veenendaal. Financiële details zullen niet openbaar gemaakt worden.



Ingezonden persbericht