Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Uitzending Netwerk: Familiedrama Zoetermeer
Uitzenddatum: Vrij. 22 april 2005, 20.30u
Video: smalband / breedband (windows media player)

Vlak voor de uitzending werd bekend dat de Zoetermeerse vrouw en haar twee kinderen van drie en vijf jaar die sinds 11 april vermist waren, zijn vermoord. Burgemeester Waaijer van Zoetermeer lichtte ongeveer vijftig buurtbewoners in over het drama. In Netwerk een gesprek met hem.

Echtgenoot
De echtgenoot van de vrouw heeft donderdagavond bekend dat hij zijn vrouw en twee kinderen om het leven heeft gebracht. De man had zelf aangifte gedaan van de vermissing. Omdat zijn verklaring op verschillende punten niet klopte, besloot de politie een sporenonderzoek uit te voeren. Na het vinden van bloedsporen, hield de politie de man aan.

Buurtbewoners
Voordat de media werd ingelicht over het drama, werden eerst de buurtbewoners geïnformeerd op het hoofdbureau van de politie in Zoetermeer tijdens een besloten bijeenkomst. Het was een zeer emotioneel en diepgaand gesprek, stelt burgemeester Waaijer in de uitzending.

Tweede keer
Het is de tweede keer in korte tijd dat Zoetermeer werd geconfronteerd met een familiedrama. In januari van dit jaar bracht een 38-jarige vrouw haar twee jonge kinderen om het leven en sprong vervolgens zelf onder de trein. Deze kinderen zaten op dezelfde basisschool als het 5-jarige slachtoffertje van dit drama.
Andere onderwerpen uit dezelfde aflevering:
De macht van de farmaceutische industrie