Ingezonden persbericht


http://ue.eu.int/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/nl/cfsp/84649.pdf

81 7/ 5 (Presse 8 ) 1

RAAD VAN
DE EUROPESE UN E
NL
Brussel, 22 april 2 5
81 7/ 5 (Presse 8 )
P 38/ 5
(OR. en)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de recente ontwikkelingen in Ecuador

De Europese Unie blijft ernstig bezorgd over de instabiele politieke en sociale situatie in Ecuador.
De Europese Unie betreurt dat er tijdens de recente manifestaties doden zijn gevallen en doet een oproep tot de regering en de politieke krachten om een vreedzame, op consens berustende en door onderhandelingen overeengekomen oplossing te vinden voor de huidige crisis, teneinde een snelle terugkeer tot de normale constitutionele situatie mogelijk te maken.
De Europese Unie vraagt dat alles in het werk wordt gesteld om het democratische proces en de overheidsinstellingen te versterken met inachtneming van het recht en de funda-mentele vrijheden en overeenkomstig het beginsel van de scheiding der machten. .

81 7/ 5 (Presse 8 ) 2
NL
De toetredende landen Bulgarije en Roemenië, de kandidaat-lidstaten Turkije en Kroatië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Montenegro en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, alsmede de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan. *Kroatië blijft deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.

We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 4 8 B R U S S E L T e l . : + 3 2 ( ) 2 2 8 5 6 8 3 / 6 3 1 F a x : + 3 2 ( ) 2 2 8 5 8 2 6 press.office@consilium.eu.int http://ue.eu.int/Newsroom