Politie Midden- en West Brabant

Persberichten zatedag 23 april

BREDA, 23 april 2005

Twee aanhoudingen in rustige horecanacht

BREDA Er waren weinig bezoekers afgelopen nacht in de binnenstad van Breda. In de Torenstraat heeft de politie rond 01.00 uur een 27-jarige Bredanaar aangehouden. De dronken man viel twee agenten lastig en was al meerdere malen gesommeerd te vertrekken. Toen hij daaraan geen gehoor gaf, heeft de politie de man aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Tegen de ochtend is de man weer in vrijheid gesteld.

In een horecagelegenheid in de Reigerstraat werd een bezoeker betrapt op het gebruik
en in het bezit hebben van cocaïne. De politie heeft de drugs in beslag genomen en de man bekeurd. Op het gebruik van harddrugs in het openbaar staat een boete van 125 euro.

De politie heeft een horeca gelegenheid in de St. Janstraat bekeurd omdat deze zich niet hield aan de sluitingstijd. Omstreeks 02.40 uur had het café nog bezoekers over de vloer. Op het overschrijden van de openingstijden staat een boete van 125 euro.

Rond 04.40 uur heeft de politie een bestuurder van een auto aangehouden omdat hij op de kop van de Vismarktstraat met zijn auto aan het spinnen was. Op dat moment was er ook nog ander publiek op straat. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De politie heeft een proces verbaal opgemaakt voor roekeloos rijden.

Daarnaast schreef de politie 25 bekeuringen uit voor autos die verkeerd geparkeerd stonden en daarmee parkeeroverlast veroorzaakten.

Politie houdt veroorzaker ongeluk aan
BREDA Zaterdagmiddag vond rond 13.20 uur een ongeluk plaats op de A16, ter hoogte van de afslag Etten Leur. Een auto met daarin twee personen uit Utrecht stopte kort na de afslag op de vluchtstrook, waarna de bestuurder achteruit over de vluchtstrook reed. Een naderende auto met daarin twee personen en een baby van een paar maanden oud uit Bruinisse, probeerde deze te ontwijken waarbij beide voertuigen nog net met elkaar in aanraking kwamen. De auto uit Bruinisse schoot hierbij naar links waarna een auto met daarin vier personen uit Dordrecht er tegenop botste. De bestuurder uit Utrecht raakte gewond en is door de politie aangehouden. Een vrouwelijke passagier uit deze auto raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Hierbij werd het dak er af geknipt. De drie inzittenden van de auto uit Bruinisse bleven ongedeerd. Van de auto uit Dordrecht raakte een vrouwelijke inzittende gewond. De politie heeft de A16 in beide richtingen afgezet, het verkeer werd omgeleid via de A58. De traumahelicopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

Politie bekeurt 137 bestuurders op Backer en Ruebweg
BREDA Op vrijdag 22 april heeft het Verkeershandhavingsteam opnieuw op de Backer en Ruebweg te Breda aan beide kanten een snelheidscontrole gehouden door middel van radar met fotoapparatuur. Vanaf 13.00 tot 16.00 uur hebben 4840 passanten de radar gepasseerd waarvan er 137 op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Deze bestuurders mogen binnenkort een prent op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid was een sportwagen die met een snelheid van 123 kilometer per uur voorbij kwam. Op de Backer en Ruebweg mag men slechts 70 km/u rijden.

Auteur: Manon Erkens