Politie Zuid-Holland-Zuid

24/4 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

24-04-2005 - Weekendpersberichten district II

RIJDEN MET ONTZEGGING
GORINCHEM Een 51-jarige automobilist uit Sliedrecht is op 22 april op de autosnelweg A15 ter hoogte van Gorinchem aangehouden. Zijn auto was onverzekerd en niet APK-gekeurd. Ook bleek de man niet te mogen rijden, doordat eerder zijn rijbewijs was ingevorderd.

VERNIELER AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een agent van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 22 april in zijn privétijd een 15-jarige jongen uit Hellevoetssluis aangehouden. Zes meiden van 11/12 jaar zagen de jongen op het Zwarte Paard een steen door de ruit van een bushokje gooien. Toen de zes weggingen, reed de jongen hen op een fiets achterna. De meiden werden bang en belden in de buurt bij een woning aan van wie ze wisten dat daar een politieman woont. Deze hoorde hun verhaal aan, bracht de Gemeenschappelijke Meldcentrale op de hoogte en ging op buurtonderzoek uit. De agent trof de verdachte op de IJsvogel aan waar hij hem aanhield.

MAN BIJNA AANGEREDEN
PAPENDRECHT Een agent die na zijn dienst naar huis reed, is op 23 april op de Stellingmolen bijna aangereden door een dronken automobilist. De agent kon een aanrijding voorkomen door tijdig te stoppen toen hij een tegenligger op zijn weghelft zag aanrijden. Deze man, een 39-jarige Papendrechter, stuurde net op tijd bij en werd direct door de agent aangehouden. Op het bureau blies hij zo ver boven de streep dat rijbewijs is ingevorderd.

ALCOHOL
DISTRICT Een 25-jarige vrouw uit Leerdam is op 23 april op de Quirinus de Palmelaan in haar woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Ze kreeg een rijverbod van zes uren. Een 29-jarige man uit Sliedrecht reed op 23 april met teveel alcohol over de Ambachtsweer in zijn woonplaats: 10 uren rijverbod en rijbewijs ingevorderd. Een 59-jarige automobilist uit Alblasserdam werd op 22 april in zijn woonplaats op de Frans Halslaan betrapt: 3 uren rijverbod. Een 33-jarige automobilist uit Papendrecht botste op 24 april tegen diverse autos op de Baanhoek in Sliedrecht. Daarbij ontstond alleen blikschade. Agenten hielden hem staande en lieten hem blazen, wat de oorzaak van zijn rijgedrag aangaf. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en zijn rijbewijs is ingevorderd.

WAPENS AANGETROFFEN
PAPENDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben in de vroege ochtend van 23 april een 52-jarige vrouw uit Papendrecht op de Jan van Scorelstraat aangehouden. De politie kreeg een melding dat ze in het bezit zou zijn van een of meerdere vuurwapens. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten in haar woning inderdaad twee handvuurwapens aan, die in beslag zijn genomen. De vrouw is aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Uit het onderzoek bleek dat de wapens eigendom zijn van de echtgenoot van de vrouw, een 57-jarige Papendrechter. Ook hij is aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

EENZIJDIG ONGEVAL
GIESSENBURG Een 54-jarige vrouw uit Hellouw is op 23 april gewond geraakt toen zij op haar fiets op de Bovenkerkseweg tegen een vluchtheuvel aanreed en omviel. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft haar ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Ze zag de vluchtheuvel waarschijnlijk over het hoofd.

DRONKEN SNORFIETSER RAAKT GEWOND
GORINCHEM Een 31-jarige man uit Gorinchem heeft op 23 april een gebroken sleutelbeen opgelopen toen hij op de Spijksedijk met zijn snorfiets in spoorrails terecht kwam. Hij verloor daarbij de macht over het stuur en lanceerde zichzelf tegen een personenauto. Een ambulance heeft de man naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hem een bloedproef afgenomen, want uit een blaastest was gebleken dat hij vermoedelijk teveel gedronken had.

GESTOLEN BROMFIETS
SLIEDRECHT Drie jongens van 14, 15 en 17 jaar, allen uit Sliedrecht, zijn op 23 april op de Boog in Sliedrecht aangehouden. Eerder op de dag hadden agenten op deze locatie twee gestalde en aan elkaar vastgemaakte bromfietsen zien staan, waarvan één gestolen was. Een agent in burger is de bromfietsen in de gaten gaan houden en hield de drie staande toen zij met de bromfietsen wilden wegrijden. Agenten van de Surveillancedienst hebben de drie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De 15-jarige is in verzekering gesteld, de twee anderen zijn na verhoor heengezonden.

VUISTSLAG
ALBLASSERDAM Een 41-jarige automobilist uit Alblasserdam is op 23 april op de Lagune aangehouden. Hij had even daarvoor op de Van Eesterensingel een fietser een vuistslag in zijn gezicht gegeven, nadat de twee bijna waren gebotst. De fietser, een 57-jarige man uit Alblasserdam, liep een pijnlijk oor en een beschadigde bril op. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

FOUTPARKEREN
BLESKENSGRAAF De Politie Zuid-Holland-Zuid gaat vanaf 2 mei actief controleren op foutparkeren in het centrum van Bleskensgraaf. De politie heeft de laatste tijd geconstateerd dat met name in de buurt van voetgangersoversteekplaatsen door winkelende mensen foutief wordt geparkeerd, wat tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. Even naar de winkel om iets op te halen of even een brief posten wordt niet meer getolereerd.

BEDRIJFSINBRAAK
NOORDELOOS Bij een inbraak in een bedrijf aan de Noordzijde hebben onbekende tussen 23 en 24 april een laptop, camera en telefoon weggenomen. De inbreker(s) forceerde(n) een raam. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.