Vlaamse overheid

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap PERSMEDEDELING VAN HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 7 APRIL

2005

Zondag 24 april 2005: Vlaanderendag

De Vlaamse overheid houdt voor de vierde keer open huis op zondag 24 april 2005. Die dag zetten 123 locaties, gespreid over 50 steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hun deuren open voor het brede publiek. Samen geven ze een representatief beeld van de zeer verscheiden domeinen waarop de Vlaamse overheid actief is. De Vlaamse overheid is bij tal van aspecten van het dagelijkse leven - al dan niet rechtstreeks - betrokken. Bovendien gebeurt dat ook verrassend dichtbij.

In heel Vlaanderen werken Vlaamse ambtenaren voor de zes miljoen Vlamingen. Wat die ambtenaren precies doen, kan iedereen op 24 april tussen 10 en 17 uur met eigen ogen zien en zelf beleven. Overal is er een aangepast aanbod uitgewerkt dat het hele gezin kan boeien. Demonstraties, rondleidingen en deskundige uitleg maken duidelijk hoe de Vlaamse overheid ervoor zorgt dat kinderen naar school kunnen gaan, sluizen kunnen openen en sluiten, trams en bussen op tijd rijden, werkzoekenden een job vinden, trekvogels kunnen broeden en nog zoveel meer.

Iedereen is hartelijk welkom op een of meer locaties, hetzij in de eigen buurt, hetzij in Brussel of elders in Vlaanderen. Tijdens Vlaanderendag kunt u genieten van de Vlaamse Opera, het Vlaams Parlement bezoeken, uw ogen de kost geven in het MuHKA, rondneuzen in de Zoo van Antwerpen of in de VRT-studio's, sterren kijken in de volkssterrenwachten, een bezoek brengen aan de Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, sporten bij Bloso, een boottocht maken, een kijkje nemen in de onderhoudscentra van De Lijn, . Dat is slechts een greep uit het aanbod. Er is voor elk wat wils. De Vlaamse overheid doet immers meer dan u denkt!

Het volledige aanbod van de Vlaanderendag en de meest actuele gegevens vindt u op www.vlaanderendag.be. De gratis programmabrochure is verkrijgbaar in de openbare bibliotheek en in het gemeentehuis. U kunt de brochure ook aanvragen op het gratis nummer van de Vlaamse Infolijn: 0800 - 3 02 01.

Wij rollen alvast de loper voor u uit en hopen ook u te mogen begroeten op 24 april!