Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht 24-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagavond 23 april omstreeks 10.30 uur een 41-jarige man uit Baarn aangehouden op de Magelhaenstraat voor openbare dronkenschap. De man zocht ruzie met een bewoner van deze straat, was zijn huis uit gezet en liep schreeuwend over straat. Omdat de man zich recalcitrant gedroeg werd hij geboeid na zijn aanhouding. Continue beledigingen uitend tegen de politie werd hij naar het bureau gebracht en ingesloten om na ontnuchtering verhoord te worden.

Boete openstaan

AMERSFOORT - Omstreeks 01.00 uur op zondagochtend 24 april werd een 27-jarige Amersfoorter op de Vermeerstraat aangetroffen nadat hij met teveel alcohol op van zijn fiets was gevallen. Bij controle van zijn gegevens bleek dat de man nog een boete had openstaan van 43 euro. Daarop de verdachte meegenomen naar het bureau, waar een vriend de bekeuring kwam betalen. De man mocht daarop weer het bureau verlaten.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur op de Goudreinetgaarde een kleine hennepkwekerij in een woning aangetroffen. Rondom het pand was de hennepgeur duidelijk waarneembaar. Op de slaapkamer stonden 75 oogstrijpe hennepplanten. Deze werden afgevoerd voor vernietiging. Proces-verbaal wordt opgemaakt tegen de bewoonster van het pand.

Auto over de kop

AMERSFOORT Omstreeks 19.30 uur op zaterdagavond 23 april is op de rijksweg A28 ter hoogte van de afslag A1 een personenauto met 6 inzittenden van de weg geraakt, het taluud afgereden en over de kop geslagen. Alle inzittenden mannen in de leeftijd van 20 t/m 40 jaar uit Enschede en Rotterdam - konden zelfstandig het voertuig verlaten.

De 34-jarige bestuurder uit Enschede rook naar alcohol en blies een F. Om die reden aangehouden. Omdat hij verwondingen had werd hij vervoerd naar het ziekenhuis waar bloed van de man is afgenomen. Ook een 35-jarige en een 40-jarige man uit Enschede moesten voor behandeling van verwondingen naar het ziekenhuis (letsel onbekend).

Winkeldieven

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagochtend om 11.15 uur bij een winkel aan de Puntenburgerlaan een 51-jarige man uit Amersfoort opgehaald in verband met diefstal van bier uit de winkel. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor het opmaken van proces-verbaal. Het bier werd in beslag genomen.

Omstreeks 17.30 uur werd op de Leusderweg een 61-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor diefstal van goederen uit een winkel. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.