Titel: Lady Salsa: explosieve cocktail van sex, rum en revolutie

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 07-02-2005 12:48

Amsterdam, 7 februari 2005

CUBAANSE SENSATIE LADY SALSA: EXPLOSIEVE COCTAIL VAN SEX, RUM EN

REVOLUTIE IN THEATER FABRIEK AMSTERDAM

Vanaf 25 april tot en met 22 mei 2005 is in Theater Fabriek Amsterdam de sfeer te proeven van downtown Havana. Lady Salsa brengt een Cubaans dans- en muziekspektakel over de geschiedenis van de revolutie, verweven met de ontwikkeling van muziek en dans van het land. Twintig sexy dansers en danseressen voeren, onder begeleiding van een spectaculaire Cubaanse 'danceband', het publiek mee naar de zwoele straten van Havana en de wereld van salsa, sex, rum en revolutie.

Cuba is onbetwist de bakermat van de moderne salsamuziek met haar krachtige en gepassioneerde Afro-Caribische ritmes. Honderden jaren geleden, in de hoogtijdagen van de slavenhandel, kwamen Afrikanen in groten getale naar Cuba. Zij brachten hun eigen tradities mee; rauwe, hypnotiserende muziek en dans deden hun intree op het eiland. De Afrikaanse ritmes gingen in de loop der jaren een alliantie aan met de autochtone Spaanse gitaarmuziek en melodieën. Zo ontstond de legendarische sound van de salsaband.

Gedurende de hele geschiedenis van Cuba waren politiek en muziek onlosmakelijk verbonden. Lady Salsa brengt de levendige en grillige geschiedenis van Cuba, van dictatuur tot bevrijding, op kleurrijke wijze tot leven. Met schitterende kostuums, rumba, mambo, cha-cha en de sensationele salsa. Wereldwijd ontving de show enthousiaste reacties: 'Twintig perfect gebouwde dansers en danseressen die zich bewegen alsof zij net de beste seks van hun leven hebben', aldus Time Out Londen. The Times: 'Of je wilt of niet, je wordt met de beweging meegevoerd!'.

De cast wordt aangevoerd door Trinidad Rolando, de Cubaanse legende die bekend staat als 'de koningin van de erotische salsa'. Gedurende meer dan 50 jaar was zij overal ter wereld te zien. Zo trad zij regelmatig op met leden van de Buena Vista Social Club. Enige tijd geleden veroorzaakte zij een ware sensatie toen zij, tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de revolutie, ten overstaan van het voltallige Cubaanse tv-publiek, Fidel Castro spontaan een kus gaf.

Lady Salsa is uitsluitend te zien in Theater Fabriek Amsterdam. Na afloop van de voorstelling kan het publiek salsadansen met de cast van Lady Salsa in de foyer van het theater.

Kaarten voor Lady Salsa zijn te verkrijgen via TopTicketLine: 0900 300 5000 (45cpm)/ www.topticketline.nl

Noot voor de redactie/