Deltion College


Nieuw recreatieonderwijs bij Deltion

Met ingang van het schooljaar 2005-2006 start het Deltion College twee nieuwe recreatieopleidingen: Zelfstandig Werkend Medewerker Recreatie en Middenkaderfunctionaris Recreatie. Deze opleidingen worden opgezet volgens een voor Nederland uniek concept.

Het Deltion College is het eerste ROC dat de competentiegerichte recreatieopleidingen aanbiedt in samenhang met Horeca- en Facility-opleidingen. Door deze combinatie kan Deltion een completer aanbod bieden. Horeca, Facility en Recreatie vullen elkaar aan en zijn voor een deel overlappend. Een deelnemer met een Deltion recreatiediploma op zak is breder inzetbaar in een groeiende arbeidsmarkt en bij een groter aantal typen bedrijven. En als blijkt dat iemand een verkeerde keus heeft gemaakt, kan hij/zij zonder tijdverlies tijdens de opleiding van richting veranderen.

Maatwerk

De wijze waarop het onderwijs wordt aangeboden is ook vernieuwend: bij deze recreatieopleidingen van Deltion staan
beroepscompetentieprofielen centraal. Deze profielen zijn in samenwerking met het bedrijfsleven opgesteld. Een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) vormt de leidraad van de opleiding. Op basis van de POP-gesprekken wordt het lesprogramma afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden van de deelnemer. Hierbij wordt rekening gehouden met de al aanwezige kennis en ervaring. Er wordt dus maatwerk geleverd.

Geen roosters en klassen meer

De deelnemers aan deze recreatieopleidingen zijn weliswaar van maandag t/m vrijdag op school, maar zullen niet volgens een vast lesrooster in een klaslokaal zitten. Er wordt vooral gewerkt vanuit beroepssituaties. Deze worden beschreven in samenwerking met het beroepenveld en daar waar mogelijk in de echte beroepssituatie aangeleerd en getoetst. Om zo'n beroepssituatie goed te kunnen uitvoeren leert de deelnemer de theorie via bijvoorbeeld instructies, workshops, gastlessen en hoorcolleges. Deze worden op meerdere momenten gedurende het schooljaar gegeven. Een deelnemer moet voor een deel zelf zijn/haar opleiding plannen. Engels en Duits worden standaard aangeboden, verder is er de mogelijkheid om Frans, Italiaans en Spaans te volgen. Soms zullen modulen (sport en spel) bij andere Deltion opleidingen gevolgd worden.

Stages (BPV) vormen een zeer belangrijk leerelement. In ieder leerjaar wordt er stage gelopen, deze vallen onder meer in de reguliere zomervakantie. De deelnemer moet er dan ook niet vreemd van opkijken dat zijn/haar zomervakantie eerder of later valt dan gebruikelijk.

Meer info

Het eindniveau (diploma) is voor iedereen gelijk. De weg ernaar toe kan verschillend zijn. Zo kan een groot deel van de beroepssituaties door de deelnemer zelf ingevuld worden. De deelnemer die gek is van watersport kan bijvoorbeeld leren hoe je bootjes verhuurt. Als deze student zich meer interesseert voor een bungalowpark, leert hij ook hoe je producten verhuurt, maar dan door middel van de verhuur van verblijfsaccommodaties.

Faciliteren, recreëren, organiseren... het komt bij elkaar op het Deltion College

Op maandag 25 april organiseert het Deltion College van 18.30 tot 20.30 uur een voorlichtingsavond voor de opleidingen Recreatie aan de Dr. Hengeveldweg 2.

Datum: 05-04-2005