Ingezonden persbericht


Den Haag, 19 april 2005

PERSBERICHT

Star Wars: Clone Wars komt terug met

"het begin van het einde"

Star Wars: Clone Wars: Volume II, vijf fantastische nieuwe afleveringen van 12 minuten, zullen vanaf maandag 25 april op Cartoon Network te zien zijn. Deze nieuwe reeks zet de toon voor Star Wars: Episode III Revenge of the Sith, die vanaf 19 mei in de bioscoop te zien is.

De afleveringen 21-25 zullen respectievelijk vanaf maandag 25 april - vrijdag 29 april iedere dag te zien zijn om 17.30 uur. Op zaterdag 30 april zullen alle afleveringen nogmaals achter elkaar uitgezonden worden van 17.30 - 18.30 uur.

Star Wars: Clone Wars: Volume II gaat verder waar de film, Star Wars: Episode II Attack of the Clones, is gestopt, bij het begin van de Clone Wars, een oorlog waarin de Republiek een enorme separatistische beweging tegenover zich vindt, geleid door kwaadwillende krachten.

De miniserie, die een Emmy Award won voor "Outstanding Animated Program (more than one hour)" in 2004, is geproduceerd en geregisseerd door Genndy Tartakovsky, de maker van de Cartoon Network hits Samurai Jack en Dexter's Laboratory. Tartakovsky,: "Werken aan Star Wars is een ongelofelijke ervaring geweest. Sinds ik een kind was hebben Star Wars scènes in mijn hoofd gespeeld. Nu ik ze kan visualiseren in een animatiefilm komt er voor mij een droom uit. Dit project is een grote uitdaging geweest en heel erg bevredigend om te doen. Ik hoop dat velen van het resultaat zullen genieten." In Star Wars: Clone Wars: Volume II, wordt een groep Jedi flink te grazen genomen door een schijnbaar onverwoestbare nieuwe vijand, General Grievous. Wanneer de nieuwe aflevering begint moeten de Jedi's hun strategie wijzigen om General Grievous te verslaan en de Separatisten in het defensief te dringen. Yoda stelt voor dat Anakin wordt bevorderd van Obi-Wan's leerling tot het niveau van Jedi Knight, maar hij waarschuwt dat hij een finale test nog moet ondergaan. De Clone Wars woeden voort en Obi-Wan en Anakin leiden de Republiek tegen de opstand, terwijl de Separatistenleider Darth Sidious een aanval voorbereidt op de belangrijke planeet Coruscant. Dan worden Anakin en Obi-Wan naar de verre planeet Koobi gestuurd omdat daar melding is gemaakt van een groep Separatisten. Mace Windu en Yoda blijven achter om Coruscant te verdedigen en Palpatine te beschermen tegen General Grievous en zijn troepen.

Cartoon Network zond de afleveringen 1-10 of the Star Wars: Clone Wars in November 2003 uit en de afleveringen 11-20 in maart 2004.

Cartoon Network

Cartoon Network toont dagelijks de beste, leukste en spannendste cartoons voor alle leeftijden en is in meer dan 44 miljoen Europese huishoudens te ontvangen. Het programma van Cartoon Network wordt samengesteld uit de verzameling van meer dan 10.000 wereldberoemde cartoons met 500 bekende cartoonsterren uit de studio's van Hanna-Barbera, Warner Bros. en Cartoon Network zelf. Cartoon Network vormt de thuisbasis van zowel legendarische cartoonhelden als Bugs Bunny, Scooby Doo, Tom & Jerry, Top Cat, de Jetsons en de Flintstones, als een geheel nieuwe generatie top toonsterren als Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter's Laboratory, de Powerpuff Girls, Megas XLR, Foster's Home for Imaginary Friends, Samurai Jack en Ed, Edd 'n Eddy. Cartoon Network is ook via het Internet te bereiken; www.CartoonNetwork.nl. De website staat boordevol informatie over cartoons en de cartoonsterren. Verder zijn er tal van foto's, geluidsfragmenten en films te zien van bijna alle cartoonhelden. De website onderscheidt zich door het grote aanbod aan (interactieve)spelletjes.


---

Noot voor de redactie (