Gemeente Helmond


---

Milieustraat Helmond van 25 t/m 30 april dicht

Van maandag 25 april t/m zaterdag 30 april a.s. is de milieustraat aan de Kanaaldijk ZW in Helmond voor álle gebruikers gesloten. Dit is noodzakelijk omdat in deze week een vloeistofdichte vloer wordt aangelegd. De gemeente is verplicht om een dergelijk fundament op zeer korte termijn aan te brengen. Bewoners van Helmond worden nadrukkelijk verzocht om hun afval buiten deze periode naar de milieustraat te brengen.

Week dicht
Om aan alle milieutechnische eisen op deze locatie te voldoen zijn werkzaamheden aan de verharding van de milieustraat noodzakelijk en verplicht. Om de duur en de hiermee samenhangende overlast voor de inwoners van Helmond zo beperkt mogelijk te houden hebben de gemeente Helmond en Essent (de beheerder van de milieustraat) besloten om de milieustraat in de week van 25 april in zijn geheel af te sluiten. Omdat het toelaten van bezoekers de nodige veiligheidsrisicos met zich meebrengt is het deze week niet mogelijk om afval bij de milieustraat aan te bieden. In de week die hieraan voorafgaat (18-23 april) is de milieustraat wel gewoon open, maar worden er de nodige voorbereidingen getroffen, die tot enige hinder voor de gebruikers kunnen leiden.

Aanbieden van afval
Omdat de werkzaamheden slechts één week duren en de gemeente niet beschikt over een alternatieve locatie, worden de bewoners van Helmond nadrukkelijk verzocht hun afval buiten de week van 25 april tot en met 30 april aan te bieden. Tot en met 23 april en vanaf maandag 2 mei a.s. is de milieustraat op de gebruikelijke tijden geopend.

Openingstijden milieustraat
De milieustraat is geopend van maandag t/m vrijdag van 13.00 t/m 17.00 uur. Op zaterdag is hij geopend van 08.30 t/m 16.00 uur. Let op: van 25 april t/m 30 april is hij dus helemaal gesloten.

Werkzaamheden
Bij het werk kan voor omwonenden en weggebruikers overlast ontstaan. De aannemer doet er alles aan om dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden vertraging oplopen.

Informatie
Meer informatie over het aanbieden van huishoudelijk en ander afval staat op de afvalkalender. Deze is eind 2004 verspreid onder alle huishoudens in Helmond.

---

| |