Gemeente Oirschot

Werkatelier over gebiedsvisie Oude Toren

Op maandagavond 25 april is er een werkatelier over de visie die opgesteld wordt voor het gebied rondom de Oude Toren te Oostelbeers. Deze visie wordt opgesteld in opdracht van gemeente Oirschot en is een afstudeerproject voor een drietal studenten van HAS Den Bosch.

De Oude Toren te Oostelbeers is de laatste eenzame toren in Brabant. Dit rijksmonument ligt temidden van historische bolle akkers die archeologisch beschermd zijn. Om het gebied onder de aandacht te brengen en te behouden als historisch waardevol gebied wordt een visie, gebaseerd op een breed draagvlak, opgesteld.

Afgelopen weken is een inventarisatie gehouden over de wensen en ideeën van belanghebbenden met betrekking tot het gebied. Aan de hand van deze gegevens zijn een drietal scenario's opgesteld. Tijdens het werkatelier worden deze scenario's besproken en kunt u hierop reageren.

Mocht u ook mee willen praten over de visie voor dit gebied, dan bent u van harte welkom op het werkatelier, maandag 25 april van 19:45 uur tot 22:00 uur in Café Zaal 't Dorpsplein, Kerkstraat 10/A in Oostelbeers