Wereld Natuur Fonds Nederland

Persuitnodiging van het Wereld Natuur Fonds
19 april 2005

Internationale conferentie duikt in Hart van Borneo

Het Wereld Natuur Fonds nodigt u hierbij uit voor de Heart of Borneo-conferentie die van maandag 25 t/m donderdag 28 april plaatsvindt in Leiden en Den Haag, in samenwerking met het International Institute for Asian Studies (IIAS) en het Centrum voor Milieukunde (CML). Op de eerste twee dagen van de conferentie delen (inter)nationale wetenschappers met voordrachten de laatste stand van zaken op het gebied van duurzame ontwikkeling en natuurbescherming op het eiland Borneo. Op de derde dag formuleren zij aanbevelingen voor Nederlandse beleidsmakers voor de bescherming van het Hart van Borneo, het nog relatief ongerepte deel van het eiland. Op de vierde en laatste dag schuiven Nederlandse beleidsmakers aan en worden de op dag drie geformuleerde aanbevelingen met hen bediscussieerd.

Belangrijke persmomenten in het programma zijn:

Maandag 25 april - CML in Leiden
09.30-10.00 Ontvangst met koffie. Fotomoment met een 'Living Statue' van een orang-oetan. 10.00-10.20 Opening. Het Wereld Natuur Fonds heeft een bewindspersoon uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn; diens komst is op dit moment nog niet bevestigd. 10.20-10.50 Schrijver Redmond O'Hanlon (bekend van de bestseller "Into the heart of Borneo") houdt de eerste voordracht. Deze dag brengt het Wereld Natuur Fonds ook een rapport uit over nieuw ontdekte soorten dieren en planten op Borneo. U ontvangt daarover deze dag een persbericht en het rapport zal op de conferentie beschikbaar zijn.

Dinsdag 26 april - CML in Leiden
Voordrachten en discussie door wetenschappers.

Woensdag 27 april - CML in Leiden
De wetenschappers formuleren aanbevelingen voor duurzame ontwikkeling en bescherming van het Hart van Borneo. Zij formuleren deze aanbevelingen voor beleidsmakers bij de Nederlandse overheid en bedrijfsleven.

Donderdag 28 april - Museon in Den Haag
Nederlandse beleidsmakers schuiven aan bij de conferentie. De op dag drie geformuleerde aanbevelingen van de wetenschappers worden met hen bediscussieerd. Het Wereld Natuur Fonds brengt aan het eind van de middag een persbericht uit over de resultaten van de bijeenkomst. Tijdens de conferentie zijn diverse experts aanwezig op het gebied van houtkap, palmolie-exploitatie, landinrichting, inheemse volken en beheer van beschermde gebieden. Ook komen diverse lokale districtshoofden uit Borneo naar de conferentie. Voor het Wereld Natuur Fonds zijn de directeuren van de WWF-kantoren in Indonesië (Mubariq Ahmad) en Maleisië (Dato Mike Kavanagh), en de coördinator van de internationale Borneocampagne (Stuart Chapman) aanwezig. Zij kunnen meer vertellen over hun inzet om het Hart van Borneo te beschermen.

/////////////////////////////
Meer informatie:
U bent op alle dagen van harte welkom. Neemt u voor aanmelding s.v.p. contact op met Clarisse Buma, persvoorlichter Wereld Natuur Fonds. Tel. 030- 6937374 / 06-215 48657 (vanaf wo 20/4). Email: Cbuma@wwf.nl.

Meer informatie over de conferentie vindt u op www.iias.nl; informatie over de Borneo-campagne op www.wnf.nl. Op aanvraag is bij het Wereld Natuur Fonds ook een uitgebreid programma beschikbaar. Vanaf dinsdag 26 april vanaf 12.00 uuur kunt u op www.wnf.nl een webfilm met beelden van de opening van de conferentie bekijken. Ook de afronding van de conferentie is via een nieuws-webfilm op www.wnf.nl., te bekijken, vanaf 29 april 12.00 uur.

Op de eerste drie congresdagen is de locatie: CML/Van Steenisgebouw, Einsteinweg 2 (Bio-Science park), Leiden. Op de laatste dag: Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag.
-
unit persvoorlichting
Wereld Natuur Fonds
Boulevard 12
3707 BM Zeist