Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

19-04-2005
Afsluiting Leendert Spaanderlaan

Op maandag 25 april a.s. gaan de voorbereidende werkzaamheden van start voor het asfalteren van het laatste deel van de Leendert Spaanderlaan. Verwacht wordt dat de gehele klus plm. negen weken zal duren. Voor het verkeer en de omwonenden zal dit niet zonder gevolgen blijven.

-Op dinsdag 26 en woensdag 27 april a.s. wordt het gedeelte van de Spaanderlaan tussen de Heideweg en de Kraggenburg afgesloten voor alle verkeer. De Connexxion buslijnen 116 en 614 rijden dan een alternatieve route via de Mercuriuslaan. De haltes Stadskantoor, Jan Platstraat, Schoener, Damcoogh en Kraggenburg komen deze twee dagen te vervallen.

-Vanaf donderdag 28 april a.s. is het weggedeelte tussen de Heideweg en de Oostwal weer open voor alle verkeer, en vindt afsluiting plaats van het gedeelte van de Oostwal tot voorbij de kruising met de Damcoogh. Deze afsluiting blijft van kracht tot plm. 24 juni a.s. Alleen voor de bussen van Connexxion wordt d.m.v. bussluizen een uitzondering gemaakt. Door telkens maar te werken aan één weghelft blijft er ruimte voor de Connexxion bussen om (stapvoets) hun normale route te blijven rijden.

Verkeersadvies: mijd de Oostwal
Het mag duidelijk zijn dat de afsluiting grote gevolgen heeft voor het verkeer. Hoewel de Oostwal een voor de hand liggende omleidingsroute lijkt, wijzen wij er op dat deze straat niet geschikt is om al het doorgaande verkeer te kunnen verwerken. Met name degenen die naar en vanuit de Blokgouw 7 en 8 rijden, wordt daarom dringend aangeraden gebruik te maken van de Chr. van Abkoudestraat. Parkeren voor bewoners
Tijdens de werkzaamheden vervalt een groot aantal parkeerplaatsen langs de L. Spaanderlaan en is de Kraggenburg helemaal niet meer te bereiken. Behalve op het parkeerterrein De Stient zijn er in de directe omgeving helaas geen alternatieve terreinen aan te wijzen waar veel auto's geparkeerd kunnen worden.
Aanbieden huisvuil
De vuilniswagens kunnen ook geen gebruik maken van het afgesloten weggedeelte. Bewoners die normaliter hun huisvuil aan de L. Spaanderlaan aanbieden worden verzocht dit nu aan te bieden in de dichtstbijzijnde (achterliggende) straat die wel te bereiken is voor de vuilniswagens. Dit geldt voor alle soorten huisvuil, dus ook oud papier en GFT-afval.
Parkeerverbod Mercuriuslaan
Op 26 en 27 april a.s. geldt tussen de Jupiterlaan en de Saturnusstraat een parkeerverbod i.v.m. de omleiding van de buslijnen 116 en 614. Dit zal tevens het geval zijn in de week van 20 t/m 24 juni wanneer, zoals nu gepland is, de asfaltlagen en de belijning aangebracht gaan worden en de bussen opnieuw moeten worden omgeleid.