Provincie Flevoland



Scholieren bezetten Provinciehuis

Het Provinciehuis krijgt het volgende week razend druk! Van maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april komen er zeshonderd Flevolandse basisscholieren van groep acht naar het Provinciehuis om waterlessen te volgen. In totaal worden er tien lessen gegeven aan twintig basisscholen afkomstig uit alle gemeenten van Flevoland.

Het gaat om een initiatief van de provincie Flevoland dat direct aansluit op de watercampagne Flevoland leeft met water. Wegens de overweldigende belangstelling voor dit waterproject moest de provincie zelfs nog enkele scholen teleurstellen.

De waterlessen bieden leerlingen de mogelijkheid om op een bijzondere manier meer te weten te komen over het waterbeheer in Flevoland. De leerlingen komen meer te weten over de actualiteit van het water, het gevaar over overstroming, de waterkwaliteit en droogte in Flevoland. Aan het einde van de les krijgen alle leerlingen een tas mee met informatie.

De provincie Flevoland wil deze lessen jaarlijks laten terugkeren, ieder jaar met een wisselend thema afhankelijk van de actualiteit.

Er zijn steeds twee lessen per ochtend, download het programma.