KNHS


25 april eerste training selectie WK jonge dressuurpaarden 20/4/2005

Aanstaande maandag 25 april vindt op het KNHS-centrum in Ermelo de eerste training plaats in het kader van de selectie voor het WK jonge dressuurpaarden. Het WK vindt van 1 tot en met 3 juli plaats in het Duitse Verden.

Vanaf 10.30 uur komen de hiervoor op 7 april jongstleden geselecteerde vijfjarige paarden in de baan. Dit zijn Kern's Tadao Ando (v.Obelisk) met Niels Valkenburg, Tango (v.Jazz) met Hans Peter Minderhoud, Tamarinde (v.Jazz) met Niels Bax, Hexagon's Truppa (v.Rubiquil) met Laurens van Lieren, L'Equus Tiberion (v.Guidam) met Mirjam den Boer, Touche (v.Sandro Hit) met Miranda Rongen, Turbo Magic (v.Cabochon) met Tommie Visser, Tuschinski (v.Krack C) met Yvonne Copal, Sandreo (v.Sandro Hit) met Hans Peter Minderhoud, Travolta's Nieuwmoed (v.Olivi) met Judith Ribbels en Totilas (v.Gribaldi) met Jiska van den Akker.
Vanaf 13.45 uur wordt het programma vervolgd met de eerste training van de geselecteerde zesjarigen: Spargo (v.Krack C) met Theo Hanzon, Lipika Special Gift (v.Montecristo) met Liseon Kamper, Special D (v.Metall) met Diederik van Silfhout, Simply the best (v.Contango) met Vera Kersten, Summer (v.Darlington) met Judith Scholte, Skyline (v.Democraat) met Anne van Uytert, Sandokan (v.Ferro) met Marloes Maan en Sensation (v.Jazz) met Hans Peter Minderhoud. Eveneens geselecteerd voor deze eerste training is Sisther de Jeu (v.Gribaldi) met Edward Gal. Deze combinatie zal echter vanwege de deelname van Edward aan de finale van de Wereldbeker in Las Vegas afwezig zijn. Voorafgaand aan deze eerste training zullen zich vanaf 8.15 uur nog een aantal combinaties, die op 7 april tijdens de eerste selectie afwezig waren, presenteren in een uitgestelde eerste selectie.

De afvaardiging voor het WK is per leeftijdscategorie vijf combinaties groot. Gedurende de trainingen zullen nog een aantal combinaties afvallen.
Bron: KWPN