Gemeente Den Haag

april 2005
Officiële start computernetwerk openbare basisschool De Gelderlandschool (20 april)

Directeur van Openbaar Onderwijs Den Haag, Wiely Hendricks en wethouder van onderwijs Pierre Heijnen geven op maandag 25 april 2005 het digitale startsein voor het gebruik van het computernetwerk op openbare basisschool De Gelderlandschool aan de Voorthuizenstraat. Dit netwerk is aangelegd door studenten van de opleiding ICT-Projectonderwijs van de Mondriaan onderwijsgroep en verbindt de twee locaties van de Gelderlandschool.

Om 11.00 uur is de officiële start van het computernetwerk. Wethouder Heijnen en de heer Hendricks geven samen met mevrouw Ineke Peereboom Voller-Lelieveld, adjunct-directeur van De Gelderlandschool, het digitale startsein voor het gebruik van het computernetwerk.

Door de aanleg van een computernetwerk is de tweede locatie aan de Voorthuizenstraat direct verbonden met de hoofdlocatie op de Nijkerklaan. Voordeel hiervan is dat de gegevens van beide locaties verbonden zijn. Daarnaast waren veel formulieren en brieven op de hoofdlocatie gedigitaliseerd, maar op de locatie aan de Voorthuizenstraat nog niet. Door het nieuwe netwerk is dit nu wél mogelijk. De medewerkers van de locatie Voorthuizenstraat kunnen via dit nieuwe netwerk ook vanaf de computer thuis inloggen.

Studenten van de opleiding ICT-Projectonderwijs van de Mondriaan onderwijsgroep hebben het computernetwerk aangelegd. Mondriaan onderwijsgroep leidt de studenten het liefst in de praktijk op. Het project Netwerk Gelderlandschool is hiervan een goed voorbeeld. Naast het bouwen van het netwerk geven de studenten van de Mondriaan onderwijsgroep de medewerkers van de Gelderlandschool ook thuis ondersteuning bij het gebruik van beveiligde internetverbindingen.