Gemeente Haarlem


21 april 2005


Persuitnodiging


Startevenement 'Samen Veilig Ondernemen' Amsterdamstraat door ondernemers, politie en burgemeester Pop

Ook het winkelcentrum in de Amsterdamstraat heeft vanaf maandag 25 april aanstaande goede afspraken om winkelcriminaliteit te beperken. Ondernemers, politie en gemeente verplichten zich vanaf deze datum om intens samen te werken. De samenwerking wordt in een convenant vastgelegd en de winkeliers ontvangen symbolisch het 'Samen Veilig Ondernemen' logo. U bent van harte uitgenodigd om deze ceremonie bij te wonen.

Datum: maandag 25 april
Tijdstip: 16:15 uur
Locatie Amsterdamstraat, Videoland
Deelnemers: Gemeente Haarlem, Burgemeester Pop
Politie Kennemerland
Winkeliersvereniging
Diverse ondernemers

Programma: 16:15 welkomswoord voorzitter Beheersvereniging Ben van de Berg
16:20 speech Burgemeester Pop
16:30 ondertekening convenant en heffen glas
16:45 uitreiking logo diverse winkels die deelnemen aan 'Samen Veilig Ondernemen'
17:30 einde programma

'Samen Veilig Ondernemen' is in de Haarlemse Binnenstad al een redelijk bekend begrip. Gemeente, politie en ondernemers werken samen aan het beperken van winkelcriminaliteit en aan een veiliger binnenstad. Er is een succesvolle pilot geweest in de Bartiljorisstraat, de Zijlstraat en de Koningstraat. Kernpunt van de samenwerking in de binnenstad is de aanschaf van een burenbelsysteem waarmee winkeliers elkaar en de politie kunnen waarschuwen als er in de winkel iets aan de hand is. In de Amsterdamstraat is voor een andere benadering gekozen. Centraal staat daar dat deelnemende winkeliers altijd aangifte doen en melding maken van alle criminele, dreigende en verstorende activiteiten in de winkels en op straat. Politie en ondernemers gaan ook regelmatig de aanpak van criminaliteit en de veiligheidssituatie met elkaar bespreken.

De pers krijgt tijdens deze middag de gelegenheid ondernemers te spreken die bij dit initiatief zijn aangesloten en tevens de politie en de burgemeester. U kunt daarnaast de burgemeester vergezellen tijdens zijn wandeling door de Amsterdamstraat waar hij ook in andere winkels het logo persoonlijk zal overhandigen.

---


Voor meer informatie en aanmelding: Meriam Juthan, 023-5114398, mjuthan@haarlem.nl

---


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


sector Publieksdienst
Meriam Juthan, communicatieadviseur
mjuthan@haarlem.nl
023-5114398
023-5115172

---- --