Gemeente Soest

Uitreiking certificaat

Datum: 22/04/2005

Vijftien oudkomers krijgen certificaat van wethouder Krijger

Vijftien uitkeringsgerechtigde oudkomers die met succes een reïntegratietraject hebben afgerond, krijgen maandag 25 april 2005 om 16.00 uur van wethouder Bert Krijger in het gemeentehuis van Soest een certificaat uitgereikt.

Een oudkomer is een allochtoon van 18 jaar of ouder, die niet onder de wet inburgering nieuwkomers valt, maar wel werkloos is of kinderen opvoedt en in een maatschappelijke achterstandssituatie verkeert.

De groep die deel heeft genomen aan het reïntegratietraject bestond grotendeels uit vrouwen. Naast het leren van de Nederlandse taal hebben de oudkomers ook lessen in beroepenoriëntatie gevolgd. De cursus had tot doel hun taalniveau te verhogen en hen beter in de maatschappij te reïntegreren.

Alle cursisten hebben na afronding van de training, die eind 2003 is gestart, hun kennis van de Nederlandse taal weten te vergroten. Inmiddels is meer dan de helft van de cursisten aan de slag met vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Voor een aantal cursisten krijgt deze cursus een vervolg om zo hun kans op betaald werk te vergroten.

Een tweede groep van 14 uitkeringsgerechtigde oudkomers is in september 2004 gestart. Ook deze groep volgt een intensief reïntegratietraject taal en beroepenoriëntatie. Een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds maakte het mogelijk om een tweede groep mensen de cursus te laten volgen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer