Gemeente Goes

Persbericht

Goes 600 blijft feesten
Goes heeft er nog geen genoeg van. Ook dit en volgend weekend zijn er diverse festiviteiten om te vieren dat Goes 600 jaar stadsrechten heeft.

Hollandsche Hoevedag
Op verschillende locaties vinden diverse demonstraties en activiteiten plaats voor jong en oud.

Zo is er in het Ambachtscentrum een hoeden-high-tea van 14.30-15.30 uur (reserveren is noodzakelijk, bel hiervoor met tel. 214102). Er is aandacht voor Jan de prentenknipper en het trio "Excentriek" geeft een optreden geven met moderne instrumenten (14.00-14.30 uur) en met oude instrumenten (15.30-16.00 uur). Daarnaast zijn er in het ambachtscentrum nog 14 kleine ateliers waar ambachtslieden hun vakbekwaamheid demonstreren. Ook op kinderboerderij 'De Hollandsche hoeve' , bij het MEC De Bevelanden en eethuis 'De Vierlinden is er van alles te beleven.

22, 23 en 24 april: Dansspektakel
Balletstudio Free presenteert '600 jaar Goes, een verhaal vol historie en fantasie'. Een dansspektakel waarmee zij de geschiedenis van Goes 600 induikt.

Uitvoeringen vinden plaats in Theater de Mythe in Goes op vrijdag 22 en zaterdag 23 april om 19:30 en zondag 25 april om 14:30. Entree is 12 euro en voor de jeugd tot en met 12 jaar 7 euro 50.

24 april: Middag van de dag
Deze middag staat in het teken van Goese
dichters/schrijvers/verhalenvertellers en fotografen. De optredens vinden plaats in Café Baarends in de voorstad.

29 april: Avond van 't Kloppend Hart
Tijdens het muziekevenement Avond van het kloppend hart, in café Baarends op de avond voor Koninginnedag, is het podium helemaal voor Goese artiesten.

30 april: Koninginnedag in teken Goes 600
Koninginnedag staat dit jaar in het teken van Goes 600. Naast het vaste programma rondom de Stenen Brug bakt een buurtbakker een speciale kolossale Goes 600-taart, worden er in de theetuin schilderijen en foto's gemaakt met als onderwerp Goes 600, is er een boekenmarkt op het Pleintje van Verbeem die bezoekers meeneemt naar het Goes van weleer en zijn er smartlappen te horen.

Mei: Cursus geschiedenis van Goes
Het gemeentearchief organiseert in verband met de viering van Goes 600 in de maand mei op vier dinsdagavonden een cursus over de geschiedenis van de stad Goes. Daarbij staan lezingen op het programma, met audiovisueel materiaal, een bezoek aan het stadhuis, de

Grote Kerk en een historische stadswandeling. Heeft u belangstelling voor deze cursus, die vijftig euro kost, dan kunt u zich voor 1 mei a.s. opgeven bij het gemeentearchief, Wijngaardstraat 3 in Goes of via telefoon 249789 of mail archiefgoes@zeelandnet.nl.

Er is in Goes nog veel meer te doen. De complete informatie staat op www.goes600.nl