Ingezonden persbericht


Motiv breidt beveiligingsportfolio uit met Network Identity Infastructure-appliances van Infoblox

IJsselstein, 25 april 2005 - IT dienstverlener Motiv heeft zijn portfolio van beveiligingsoplossingen voor internet uitgebreid met de Network Identity Infrastructure-oplossingen (NII) van Infoblox. Hiermee biedt Motiv complete en makkelijk te beheren oplossingen voor netwerkidentiteitinfrastructuren op een dedicated appliance voor de services DNS/DHCP, RADIUS en LDAP. De Infoblox-oplossing wordt vooral ingezet op plaatsen waar IP-applicaties zoals VoIP en Wifi worden toegepast.

"Infoblox is het eerste bedrijf dat de complexe materie rond DNS, DHCP, RADIUS en LDAP aanpakt en hier een appliance voor ontwikkelde. Het maakt identiteitsbeveiliging en het beheer per IP-adres een stuk eenvoudiger. Bovendien is deze oplossing ook voor kleine en middelgrote bedrijven een uitkomst, omdat ze hiermee optimale toegangsbeveiliging kunnen combineren met minimale beheerinspanningen en lage kosten," zegt Bastiaan Bakker, Business Development Manager bij Motiv.

Een NII-oplossing voorziet in compleet toegangsbeheer van een netwerk. De NII-appliances van Infoblox bevatten alle relevante informatie over gebruikers van PC's en mobiele apparatuur, netwerkapparatuur en toegangsregels binnen een infrastructuur. Ze bieden zo optimale beheermogelijkheden voor toegangsrechten van gebruikers en netwerkapparatuur. Door DNS, DHCP, RADIUS en LDAP in een standaard-appliance aan te bieden, profiteren gebruikers van:


* Eenvoudig beheer. De appliance is met een webinterface vanaf elke plek te beheren.
* Optimale beveiliging. De appliance is voorzien van een eigen besturingssysteem en kan op ieder moment onmiddellijk geüpgrade worden.
* Hoge schaalbaarheid.

* Hoge betrouwbaarheid door 24/7 systeem-monitoring.
* Lagere kosten op het gebied van onderhoud, beheer en licenties.

"Motiv is Infoblox Premier Partner, de hoogste status binnen het IDeal Infoblox-partner- programma. De bewezen kennis en technische expertise in de security-markt in combinatie met een no nonsense aanpak maakt Motiv zeer geschikt als Infoblox Premier Partner," aldus Marco Barkmeijer, Regional Manager Noord-Europa bij Infoblox

Met de NII-appliance van Infoblox breidt Motiv zijn aanbod van beveiligingsoplossingen verder uit. Het bedrijf introduceerde eerder dit jaar een eigen appliance, Mr. Blue Sky, met naar keuze de firewall- en VPN-oplossing van Check Point Software Technologies, de antivirusoplossing van Trend Micro of de URL-filteringoplossing van Websense.

Motiv zal samen met Infoblox tijdens Overheid & ICT van 26 tot en met 28 april in de Jaarbeurs Utrecht zowel een NII-appliance als Mr. Blue Sky demonstreren.

# # #

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Nokia, Juniper, Symantec, Trend Micro, RSA Security, Barracuda, Bluecoat en Websense.

Over Infoblox
Infoblox is leider in ontwikkeling van netwerkidentiteits-appliances die zakelijke applicaties met de netwerkinfrastructuur verbinden. De appliances vormen een schaalbare, veilige manier voor bedrijven om kritische netwerkidentiteitsprotocollen te beheren, waaronder DNS, DHCP, RADIUS en LDAP. De producten van Infoblox verhogen de controle over het netwerk en verlagen tegelijkertijd de beheerskosten door veilige, schaalbare en makkelijk te beheren services te leveren die betrouwbaarder zijn dan 'build-your-own'-oplossingen. Met kantoren in meer dan 30 landen heeft Infoblox meer dan 450 klanten in verschillende branches, waaronder veel Fortune 500-organisaties.