Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht 25-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Brandstichters

AMERSFOORT Op zondag 24 april werden drie jongelui aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 21.10 uur werden politiemensen naar de Leusderweg gestuurd omdat drie jongelui een heg in de brand zouden steken. Ter plaatse zagen politiemensen enkele jongelui wegrennen. Na een korte achtervolging kon eerst een 18-jarige jongeman uit Amersfoort worden aangehouden. Even later werd een 16-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat vermoedelijk ook een 19-jarige jongeman uit Amersfoort bij de brandstichting betrokken was. Hij werd op het politiebureau ontboden en werd bij zijn komst in het politiebureau aangehouden. Tegen het drietal is proces-verbaal voor brandstichting opgemaakt. De in de brand gestoken heg, was door een omwonende met een emmer water geblust. De schade viel mee.

Winkeldiefstal

LEUSDEN Op zondag 24 april werd een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.30 uur werd een man betrapt op diefstal bij een winkel aan de Ursulineweg. De verdachte, een 42-jarige man uit Amersfoort, werd door een personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Hij bleek enkele pakjes plantenzaadjes en enkele rolletjes touw te hebben gestolen en werd naar het politiebureau overgebracht.

Na te zijn verhoord werd hij met een bekeuring van 125,- heengezonden.

Grafitty

AMERSFOORT Op zondag 24 april werd een man aangehouden op verdenking van het spuiten van grafitty.

Rond 05.10 uur zag een medewerker van de Koninklijke Marechaussee dat twee mannen op de Dollardstraat over het hek van een sportterrein klommen. Hij waarschuwde de politie en politiemensen gingen ter plaatse. Het tweetal werd niet op de sportvelden aangetroffen, maar toen de politiemensen poolshoogte bij de kleedruimtes gingen nemen, zagen zij een persoon wegrennen en over het hek vluchten. In een kleedruimte troffen zij net aangebrachte grafitty aan.

De politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd op de Waalstraat een verdachte, een 21-jarige man uit Hoogland, aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement en in zijn rugzak had hij een fototoestel met daarop fotos van grafitty. Tevens had hij verf op zijn handen. Daarop werd de Amersfoorter aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is voor verhoor ingesloten. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen.

Brand

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april heeft brand gewoed in een woning.

Rond 04.00 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een flatwoning aan de Van Galenstraat. Bij het ter plaatse komen, zien politiemensen rook uit het dak van de flatwoning komen, maar binnen de kortste keren sloegen ook de vlammen uit het dak. In de woning was niemand meer aanwezig. Enkele omliggende woningen werden ontruimd.

De brandweer bestreed de brand met twee tankautospuiten en een ladderwagen. De brand was om 04.45 uur meester en het nablussen duurde tot ± -7.30 uur. Vier bewoners konden niet in hun woning terugkeren en hebben zelf voor ander onderdak gezorgd. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Ongeval met teveel op

WOUDENBERG In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april raakten twee mensen gewond bij een ongeval.

Rond 03.15 uur reed een 20-jarige automobilist uit Amersfoort over de Geeresteinselaan. Mogelijk door alcoholgebruik raakte hij van de weg. Daardoor raakte hij en een passagier (gegevens nog onbekend) gewond. De Amersfoorter blies ter plaatse een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken.

Beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ter bepaling van zijn bloedalcoholgehalte werd in het ziekenhuis bloed bij de Amersfoorter afgenomen. Aan de hand van de uitslag van het onderzoek wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Daar uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken, werd al wel zijn rijbewijs ingevorderd.